İsrail, Hizbullah’ın Rıdvan Gücü komutanını öldürdü

İsrail Ordusu Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü’nün Huceyr Bölgesi (Cibal er-Remim) Komutanı’nı ortadan kaldırdığını duyurdu.

İşgal Ordusunun X hesabından yapılan açıklamada, “Dün gece İsrail savaş uçakları Lübnan’ın güneyindeki Sultaniye bölgesinde Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü’nün Huceyr Bölgesi (Cibal er-Remim) Komutanı Ali Ahmed Hüseyin’e yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu Hüseyin öldürüldü” denildi.

Açıklamanın devamında: “Ali Ahmed Hüseyin, Hizbullah’ın tugay komutanı seviyesine denk gelen sorumlu ve kıdemli bir üyesi idi. Pozisyonunun bir parçası olarak Cibal er-Remim bölgesinde İsrail’in iç cephesine karşı çeşitli hatlarda terör saldırıları planlamak ve uygulamaktan sorumluydu. Ayrıca İsrail topraklarına çok sayıda roket fırlatılması da onun sorumluluğundaydı. Hüseyin hedef alındığında yanında bulunan diğer iki Hizbullah üyesi de ortadan kaldırıldı.”

Lübnan resmi haber ajansı NNA da bu sabah, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye vilayetinde bulunan Sultaniye kasabasında bir evi bombalaması sonucu üç kişinin öldüğünü ve diğerlerinin de yaralandığını duyurdu.

Dün geceki saldırının hedef alınan bölgedeki binalarda büyük hasara yol açtığı belirtilen açıklamada, sivil ve resmi sağlık ve sivil savunma kurumlarının bu sabaha kadar enkazı kaldırmaya devam ettiği açıklandı.

Bir Cevap Yazın