israil filistin yonetimi adina topladigi 180 milyon dolarlik vergi gelirini alikoyacak 01
israil filistin yonetimi adina topladigi 180 milyon dolarlik vergi gelirini alikoyacak 01

İsrail, Filistin yönetimi adına topladığı 180 milyon dolarlık vergi gelirini alıkoyacak

Tel Aviv/Şarku’l Avsat

İsrail hükümeti, geçtiğimiz yıl Filistin yönetimi adına topladığı 180 milyon dolarlık vergi gelirini alıkoyacağını bildirdi.

Böylece İsrail, Filistin yönetiminin toplam vergi gelirinin yaklaşık yüzde 7’sini, tutuklular ve çatışma mağdurlarının ailelerine ödenen maaşları dengelemek için alıkoyacak.

Reuters’a göre, 2018 tarihli bir yasaya göre, İsrail her yıl Filistin yönetiminin tutuklular ve çatışma mağdurlarının ailelerine yıllık olarak ne kadar maaş ödediğini hesaplıyor ve bu tutarı Filistinliler adına topladığı vergilerden kesiyor.

İsrail tarafından toplanan vergiler, işgal altındaki Batı Şeria’da sınırlı bir özerk yönetim uygulayan Filistin yönetiminin gelirinin yaklaşık yarısını oluşturuyor.

İsrail, bu Filistinliler ve ailelerine yönelik maaşları şiddeti teşvik eden bir ‘öldürmek için ödeme’ politikası olarak nitelendiriyor.

Filistinliler ise, hapisteki kardeşlerini bağımsız bir devlet mücadelesinin kahramanları olarak görerek, ailelerinin desteği hak ettiğini söylüyor.

Filistin Mahkum ve Eski Mahkum İşleri Komisyonu Başkanı Kadri Ebu Bekir, İsrail’in bu kararını ‘terör ve korsanlık’ suçu olarak nitelendirerek, “Bu ırkçı bir davranış ve Filistin devletinin fonlarının bir kısmını soyma politikası. Filistin liderliği ve halkı, yıllarca işgalci tarafından gasp edilen vatanı savunan tutuklulara, ailelerine ve şehit ailelerine hizmet etme kararlılığını artıracaktır” dedi.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …