a-srail-abbas-a-karaa-hamas-a-finanse-etmekle-sua-landa-01

İsrail, Abbas’a karşı Hamas’ı finanse etmekle suçlandı!

Avrupa Birliği’nin dış politika şefi Josep Borrell İsrail’i, Gazze’yi işgal ederek yok etmek istediği bir numaralı düşmanı Hamas’ı, kuruluş aşamasında finanse etmekle suçladı 

AB dış politika sorumlusu Josep Borrell İsrail’in Hamas’ın kurulmasını finanse ettiğini söyleyerek, bu tür iddiaları reddeden Başbakan Binyamin Netanyahu’nun açıkça kendiyle çeliştiğini söyledi.

İspanya’daki Valladolid Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Borrell, “Evet, Hamas, El Fetih liderliğindeki Filistin Otoritesini zayıflatmak amacıyla İsrail hükümeti tarafından finanse edildi.” dedi. 

İsrail’de Netenyahu’nun muhalifleri ve bazı küresel medya kuruluşları da, Natanyahu hükümetini, Katar’ın finansörlüğüne sessiz kalmak suretiyle yıllarca Hamas’ı desteklemekle suçluyor.

Filistin devletinin kurulması tek çözüm 

Borrell, İsrail Filistin arasında tek barışçıl çözümün bağımsız bir Filistin devletinin kurulması olduğunu da sözlerine ekledi.

İsrail aksi yönde ısrar etse de biz yalnızca dışarıdan empoze edilen iki devletli çözümün barış getireceğine inanıyoruz” dedi.

İsrail, Borrell’in memleketi olan ve aynı zamanda Avrupa’da Filistin’e devlet düzeyinde en çok destek veren İspanya gibi bazı ülkeleri Hamas’a sempati duymakla suçluyor. 

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Gazze’nin yeniden inşa etmenin maliyeti belli oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arap Devletleri Bölgesel Bürosu Direktörü Abdallah Al Dardari, Gazze’nin yeniden …

Mahmut Abbas güçleri Filistinli mücahidi acımadan katletti!

Filistin yönetimi, kendi halkını katletmeye devam ediyor, Mücahit Ahmed Ebu Al-Foul Tulkarim’de Abbas yönetimi güçlerince …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir