ispanya basbakani sanchez yapici tutumundan dolayi turkiyeye tesekkur etti 1656632852 7821
ispanya basbakani sanchez yapici tutumundan dolayi turkiyeye tesekkur etti 1656632852 7821

İspanya Başbakanı Sanchez’den Türkiye’ye teşekkür

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’ndeki “yapıcı tutumundan” dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Sanchez, düzenlediği basın toplantısında, “Zirvenin en büyük sonuçlarından biri Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasıdır. Yapıcı tutumundan dolayı Türkiye’ye teşekkür ederim.” dedi.

Turkey is a key partner on issues such as security and mediation. Today I spoke with its President, @RTErdogan, thanked him for his diplomatic efforts to promote dialogue and the end of Russian aggression in Ukraine, as well as for his support in strengthening the southern flank.

— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) June 30, 2022

Başbakan Sanchez, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşmesinin ardından resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye güvenlik ve arabuluculukta kilit bir ortak. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının sona erdirilmesi ve diyaloğu teşvik etmeye yönelik diplomatik çabaları ve güney kanadının güçlendirilmesine verdiği destek için teşekkür ettim.”

İlginizi Çekebilir

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …

Heykel önünde “Puta tapmayın!” diye bağırdı, gözaltına alındı

Kayseri’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan olay tepkilere neden oldu …