İngiltere: İsrail’e desteğimiz kayıtsız şartsız değil!

İsrail’in Gazze Şeridi’nde World Central Kitchen’a (WCK) bağlı 7 yardım gönüllüsüne yönelik terör saldırısının yankıları sürüyor 

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, savaş suçlusu İsrail’in Gazze Şeridi’nde aralarında 3 İngiliz’in de bulunduğu 7 yardım görevlisini öldürdüğü hava saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Desteğimiz kayıtsız şartsız değil. Böylesine başarılı bir demokrasinin kendisine meydan okunduğunda bile uluslararası insani hukuka uymasını bekliyoruz” dedi.

Aylardır onbinlerce Gazzeli masum sivilin hunharca katline rağmen, 3 İngiliz’in ölümü, İsrail’e silah desteği sağlayan İngiltere’yi ayağa kaldırdı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İngiltere’nin en büyük gazetesi The Sunday Times’daki köşe yazısında İsrail’e desteğin kayıtsız şartsız olmadığını yazdı. 

Gazze Şeridi’ndeki insani duruma da değinen Cameron, İsrail’in daha fazla yardıma izin vermemesi halinde kitlesel açlık riskinin ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu. Cameron, Birleşik Krallık’ın 7 Ekim’den bu yana en önemli odak noktasının “esirlere ve ailelere destek” olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

Von der Leyen’e protesto şoku: Savaş suçlususun!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsrail’e verdiği destekten dolayı bir protestocunun …

Kılıçla insanların arasına daldı; 13 yaşındaki çocuğu öldürdü!

Londra’da elinde kılıç olan bir saldırgan polise ve insanlara saldırdı, 13 yaşındaki bir çocuk öldü  …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir