hts anlastik dedi ucuncu kolordu yalanladi 01
hts anlastik dedi ucuncu kolordu yalanladi 01

HTŞ anlaştık dedi, Üçüncü Kolordu yalanladı !

Suriye’nin Afrin bölgesinde muhalif gruplar arasında başlayan çatışmalar bölgede kontrolün el değiştirmesine neden olmuştu.

Muhalif gruplar arasında yaşanan anlaşmazlık sonrası çıkan çatışmaları fırsata çevirerek 2. Afrin hamlesini yapan Suriye’nin önde gelen muhalif gruplarından biri olan HTŞ Afrin’de kontrolü ele geçirdi.

Afrin’de kontrolü sağladıktan sonra Azez bölgesine ilerleyen HTŞ ile Üçüncü Kolordu arasında oturum gerçekleştiği ve tüm bölgelerin tek bir idareye teslim edilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı iddia edildi.

HTŞ’nin medya kuruluşu olarak bilinen Emcad Haber kaynağına göre aşağıdaki maddeler üzerinde anlaşmaya varıldı:

1- Devrim projesinin tek bir komutada birleşmesi ve askeri komutaya uymayan hiçbir örgütün varlığına izin verilmemesi.

2- Tüm askeri örgütlerin yeri cephelerdir, kurumları ya da hapishaneleri idare etmek değil. Bu yapıların sivil idare işlerine müdahale etmelerine izin verilmez.

3- Tüm özgür bölgelerde grupların askeri varlıklarını ve haklarını korudukları tek bir askeri yapı ve aynı zamanda bağımsız ve hiçbir tarafa bağlı olmayan tek bir askeri karar mekanizması oluşturulması.

4- Yerel idare, gerçekten yerel olmalı ve kimsenin onun üzerinde bir nüfuzu olmamalı.

5- Genel Emniyet Birimi, Askeri Polis’in yardımı ile birlikte tüm özgür bölgeleri kontrol eder.

6- Herhangi bir grubun kontrol noktası koyması veya devriye atması yasaktır. Kontrol noktaları Genel İdare’ye bağlıdır ve bu karar tüm bölgeler için geçerlidir.

7- Fikri ve örgütsel olarak Ceyşul-İslam’a bağlı olan herkesin özgür bölgeden başka her hangi bir yere çıkması.

Üçüncü Kolordu anlaşmayı yalanladı

Fırat Kalkanı bölgelerinde HTŞ ile Üçüncü Kolordu arasında olduğu iddia edilen anlaşma Üçüncü Kolordu tarafından yalanlandı. Üçüncü Kolordu hiçbir anlaşma için HTŞ ile oturmadıklarını açıkladı.

Üçüncü Kolordu, Suud ve BAE destekli Ceyşu’l İslam’ın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinden Barış Pınarı bölgesine geçişine izin vermediği için HTŞ ile şuanda hiçbir anlaşma söz konusu değil. Ceyşu’l İslam’ın bölgeden çıkmasına izin verilirse şartlar Üçüncü Kolordu tarafından onaylanacağı ifade ediliyor.

Muhalif gruplar arasında sağlanan ateşkes bugün saat 16.00’da biticek. Anlaşmaya varılamaması halinde çatışmaların şiddetlenerek devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Heykel önünde “Puta tapmayın!” diye bağırdı, gözaltına alındı

Kayseri’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan olay tepkilere neden oldu …

Ali Erbaş’ın Arapçası yok mu: “Türkçe olarak şey yapabilirseniz..”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti esnasında kendisine eşlik eden heyetin içinde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali …