Heniyye’nin yaralı torunundan acı haber!

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin, işgalci İsrail tarafından Ramazan Bayramının ilk gününde düzenlenen hava saldırısında ağır yaralanan torunu Melek Muhammed bugün tedavi gördüğü hastanede şehit düştü. Haniye’nin üç oğlu ve dört torunu, Gazze’deki Eş-Şati Mülteci Kampı’nda hareket halindeki araçlarının hedef alması sonucu şehit olmuştu.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, bayramlaşmaya giden ailesiyle aynı araçta bulunan ve Siyonist işgalci ordusunun tüm uluslararası savaş hukuklarını çiğneyerek sivillerin bulunduğu araca düzenlediği saldırıda yaralanan küçük Melek, doktorların tüm çabalarına rağmen Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki tıbbi imkanların yetersizliği nedeniyle şehid oldu.

Katil ordusu, 10 Nisan’da Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu.

Saldırıda 3 oğlu ve 4 torunu şehid olan Heniyye, “çocuklarının Gazze’yi terk etmediğini, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiğini” söylemişti.

Siyonist basın, aralarında küçük çocukların da bulunduğu araçların, resmi kurumların emriyle vurulduğunu itiraf etmekte bir beis görmemişti.

Siyonist rejimin bu eylemi, uluslararası hukuka göre savaş suçu olarak kabul edilmekte.


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın