Haitililer De Abd Nin Yuz Karasi Guantanamo Ya Kapatilacak

Haitililer de ABD’nin yüz karası Guantanamo’ya kapatılacak

ABD Guantanamo’dan vazgeçmiyor, şimdi de Haitili göçmenleri Küba’daki Guantanamo askerî hapishanesine kapatacak

ABD’nin bütün hukuksuz eylemlerinde olduğu gibi kimseye hesap vermeden,  ‘terör’ maskesiyle 2002 yılından beri Müslümanlara zulmettiği Guantanamo, şimdi de Haitili göçmenlere zindan olacak.

ABD, El Kaide ve Taliban bağlantısı suçlamasıyla yıllarca herhangi bir yargılama dahi yapmadan Müslümanları tuttuğu Guantanamo’yu, Haiti’de yaşanan çatışmalardan kaçan göçmenler için de kullanacak.

Amerikan donanmasına ait bir askeri tesisin bulunduğu Küba topraklarında yer alan Guantanamo, Haiti’ye 300 kilometre mesafede. 

Haiti, 2021’de dönemin devlet başkanı Jovonel Moise’nin öldürülmesinin ardından bir şiddet sarmalına girmişti. Ülkede artan karışıklıklar, şiddet olayları ve silahlı çatışmalar, kitlesel göç dalgasını tetikledi.

Guantanamo, 11 Eylül’ün ardından ABD yönetimi tarafından “terör şüphelileri için bir cezaevi” olarak tasarlanmıştı. Hiçbir yargılamanın yapılmadığı, ABD’nin kendine tehdit olarak gördüğü Müslümanlara zulüm merkezine dönen Guantanamo, geçen yıllar boyunca işkence ve kötü muamelenin sembolü haline geldi.

Yıllar sonra pek çok isim, hiçbir suçlama olmaksızın Guantanamo’dan salıverildi. Bazıları yıllar boyu sevdiklerinden haber alamadan yaşayarak işkence altında hayatını kaybetti. Şu anda 30 kadar Müslüman mahkumun Guantanamo işkence merkezinde olduğu sanılıyor. 

Kaynak: Mira Haber, İndependent Türkiye 

Öncesi AB Konseyi Başkanı, Rusya seçimleriyle dalga geçti
Sonraki Son çırpınışları mı? TikTok, ABD’de kullanıcıları kışkırtıyor

Bir Cevap Yazın