guvenlik-tehlikede-diyerek-savas-gemilerini-gonderdiler-01

Güvenlik tehlikede diyerek savaş gemilerini gönderdiler

Pakistan Donanması, Umman Denizi’ndeki güvenlik vakaları nedeniyle gemilerini konuşlandırdığını duyurdu.

Halkla İlişkiler Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, donanmanın söz konusu bölgede gemileri bulundurduğunu belirtti. Açıklamada, Ulusal ve uluslararası deniz iletişim hatlarını denetlemek amacıyla Umman Denizi’nde faaliyet gösterdiklerini ve kapsamlı bir hava denetimi yaptıklarını vurgulandı. Bu hamlenin, bölgede yaşanan güvenlik endişelerine yanıt olarak yapıldığı ifade edildi.

Öte yandan, Husi lideri Abdülmelik el-Husi’nin Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarına karşılık Kızıldeniz’de İsrail gemilerini hedef alma tehdidinde bulunduğu biliniyor. Husilerin, İsrail bandıralı gemilere yönelik saldırılar düzenlediği ve bu olayların ardından bölgedeki denizcilik şirketlerinin seferlerini durdurduğu biliniyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Yemen’deki Husi güçlerinin ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası bir Deniz Görev Gücü oluşturma girişiminde bulunduğunu duyurmuştu. Son olarak, “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir misyonun kurulduğu bildirilmişti.

Öncesi “Siviller artık dışarıda uyuyor”
Sonraki Gazze hükümetinden çağrı: “Durum felaket”

Bir Cevap Yazın