Gazze’de Acil Durum Heyeti Müdürü Hataht’a suikast

İşgal güçlerinin 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde Acil Durum Heyeti Müdürü Emcet Hataht’ı suikastle öldürdüğü duyuruldu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Gazze şehrinin güneydoğusunda bulunan Kuveyt Kavşağı’ndaki insani yardımı denetleyen Hataht, işgal güçlerinin saldırısına uğradı.

Saldırıda, Hataht’ın yanı sıra Gazze’deki insani yardımlar için görevli çok sayıda Filistinli de hayatını kaybetti ve yaralandı.

Gazze’de Acil Durum Heyeti, insani yardımların Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgelere ulaşmasını sağlamak ve bölgeler arasında adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile işbirliği içinde çalışıyor.

Gazze Şeridi’nin Kuveyt Kavşağı yakınında insani yardım bekleyen görevli Filistinlilerin, işgalciler tarafından hedef alınması sonucunda 23 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Katil İsrail son iki gündür Gazze’de insani yardımın sağlanması ve ulaştırılmasıyla ilgili hükümet yetkililerine yönelik saldırıları yoğunlaştırdı.


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın