Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle “terör propagandası” suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

Panot’un suçlamasına gerekçe olarak, 2021 yılında sosyal medya hesabından yaptığı ve işgalci İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan paylaşımları gösteriliyor. Paylaşımlarda yer alan bazı ifadelerin “terör eylemlerini yüceltme” ve “nefret söylemi” olarak nitelendirilmesi tepkilere yol açtı.

Panot, suçlamaları reddederek ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini savundu. Siyasi çevrelerden de Panot’a desteğe yönelik açıklamalar geldi. Avrupa Parlamentosu Milletvekili Manon Aubry, Panot’un ifadeye çağrılmasını “benzeri görülmemiş ve son derece ciddi” bir olay olarak nitelendirdi ve herkesi tepki göstermeye çağırdı.

Olayla ilgili şu noktalar da dikkat çekici:

Panot, Filistin davasına verdiği destekle bilinen bir isim ve daha önce de İsrail karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Fransa’da ifade özgürlüğü ve nefret söylemi arasındaki sınırlar tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Bu dava, siyasi ifade özgürlüğü ve terörle mücadele arasındaki dengeyi yeniden gündeme getiriyor.

İlginizi Çekebilir

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …

Soykırıma ses etmeyen İngiltere, Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacakmış

İngiltere 3 Mayıs 2024 tarihinde Batı Şeria’daki Filistinlilere şiddet uyguladıkları gerekçesiyle aşırılık yanlısı Yahudi gruplara …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir