filipinlerde eyalet valisi olduruldu 1677957407 9199
filipinlerde eyalet valisi olduruldu 1677957407 9199

Filipinler’de eyalet valisine silahlı saldırı!

Filipinler’de Negros Oriental eyaletinin Valisi Roel Degamo, evinde köylülerle görüştüğü esnada askeri üniforma giyen silahlı kişilerce vurularak öldürüldü.

Polise göre, askeri üniformalı, suikast tüfekleri taşıyan en az 6 kişi, Pamplona kasabasındaki evinde Degamo ile görüştüğü köylülere ateş açtı.

Degamo’nun saldırıda hayatını kaybettiğini belirten polis, silahlı kişilerin olaydan sonra kaçtıklarını kaydetti.

Ayrıca öldürülen valinin eşi Pamplona Belediye Başkanı Janice Degamo, Facebook’ta paylaştığı videoda saldırıda 5 köylünün de yaşamını yitirdiğini belirtti.

Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, nakit ve tıbbi yardım istemek için Degamo’nun evinin önünde toplanan yerel yetkililer ve yoksul köylülerin şahit olduğu saldırıyı kınadı.

Marcos, yaptığı açıklamada, “Hükümet, bu alçakça ve iğrenç suçun faillerini adalete teslim edene kadar rahat etmeyecek.” dedi.

Degamo’nun öldürülmesi, hükümetin yetkililere yönelik şiddetle mücadele taahhüdüne rağmen bu tür şiddet olaylarının sürdüğü ve sorumlulara yönelik kovuşturmaların başarısız olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Geçen ay Lanao del Sur eyaletinin Valisi Mamintal Alonto Adiong Jr. uğradığı silahlı saldırıda yaralanmış, 4 koruması yaşamını yitirmişti.

Aynı tarihlerde polis üniforması giyen kimliği belirsiz kişilerce kuzeydeki Aparri kasabasının Belediye Başkan Yardımcısı Rommel Alameda’nın aracına ateş açılmıştı. Şüpheliler halen bulunamadı.

İlginizi Çekebilir

2 askeri helikopter Pasifik Okyanusu’na düştü

Japonya’ya ait 2 helikopter, eğitim uçuşu sırasında Pasifik Okyanusu’na düştü. 19 Nisan 2024 tarihinde, Japonya …

bmgk_uyeleri_uadnin_israile_yonelik_ihtiyati_tedbir_kararlarinin_ardindan_bir_araya_geldi_1706728819_0995

Çin, ABD’nin Filistin vetosuna sert çıktı

Çin, Orta Doğu’da kalıcı barışın tek yolunun bağımsız Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini ortaya koyarak ABD’nin …