facebook calisani silinen verilere hala ulasabildigini soyledi icin isten kovuldu 1657194575 4086
facebook calisani silinen verilere hala ulasabildigini soyledi icin isten kovuldu 1657194575 4086

Facebook’ta silinen verilere erişim krizi!

Facebook çalışanlarının silinen kullanıcı verilerine erişmesine izin veren bir protokol hakkındaki endişelerini dile getirmesi üzerine Meta, çalışanın işine son verdi.

Bir Facebook çalışanı ve Hava Kuvvetleri gazisi olan Brennan Lawson Meta’ya, Facebook çalışanlarının silinen kullanıcı verilerine erişmesine izin veren bir protokol hakkındaki endişelerini dile getirdiği için misilleme olarak kovulduğunu söyleyerek dava açtı.

Brennan Lawson, dava dosyasını Salı günü Kaliforniya mahkemesine sundu. Lawson’a göre kafa kesme ve çocuklara cinsel saldırı dahil olmak üzere emniyet tarafından silinmesi talep edilen verilere dahi Facebook çalışanları her zaman ulaşabiliyor.

Lawson, 2019’da Facebook’un, bir kullanıcı tarafından silinmiş olsa bile çalışanların Facebook Messenger verilerine erişmesine izin veren bir protokol tanıttığını söylemesinin ardından Meta tarafından işten çıkarıldı.

Bu, davaya göre Facebook, kullanıcılara söyledikleriyle çelişiyor. Lawson’ın davasında, “Oysa ki Facebook, içeriği kullanıcıları tarafından bir kez silindikten sonra herhangi bir Facebook sunucusunda kalmayacağını ve kalıcı olarak kaldırılacağını yıllardır kullanıcılara söyledi” diyerek Meta’yı eleştiriyor.

Eski çalışana göre Meta’nın bu protokol, kolluk kuvvetlerinin bir şüpheli hakkında bilgi istediğinde kullanıcı verilerine erişmesi için kullanılıyor.

Lawson, bir toplantıda bu protokolün yasallığını sorguladıktan sonra Facebook’un kendisine misilleme yaptığını ve onu kovmak için büyükannesinin hacklenmiş Facebook hesabını bahane ettiğini söyledi.

Lawson’ın büyükannesi, Facebook hesabının saldırıya uğradığını söylemek için 2019’da torunuyla iletişime geçti. Lawson, babaannesinin hesabını geri almasında yardımcı oldu. Ancak Facebook, hesabı kurtarmak için şirket protokolünü takip etmediğini iddia ederek Lawson’u kovdu.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

İsrail askeri olan Fransızlar soruşturulmayacak!

Fransa, savaş suçları işleyen, bebek katili İsrail ordusuna katılan vatandaşlarını soruşturmayacak Fransa dışişleri bakanı Christopher …