9EoKv 1663385500 9538
9EoKv 1663385500 9538

Ermeni dostu İran’dan Türkiye’ye akıl dışı suçlama!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim hafta ortasında tekrar alevlenirken, İran’ın eski Azerbaycan Büyükelçisi Mohsen Pak-Ain, Türkiye’yi suçlayan ifadeler kullandı.

2020’de Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtaran Azerbaycan, son hafta Erivan’ın cephe hattındaki saldırılarına cevap verdi. İki ülke arasında çatışmalar kısa bir süre içinde büyürken, Azerbaycan tarafından 77 asker şehit oldu. Ermenistan ise kayıplarını 135 olarak açıkladı.

İRAN CEPHESİNDEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Ermenistan’a verdiği destek ile tanınan Tahran cephesinden, şaşkına çevirecek bir açıklama geldi.

İran’ın eski Azerbaycan Büyükelçisi Mohsen Pak-Ain, ILNA’ya açıklamalarda bulundu. Pak-Ain, “Ankara, İsrail için Bakü’yü kışkırtarak Ermenistan’la savaşmasını sağladı” dedi.

İranlı diplomat, Türkiye’nin Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaları tetiklediğini öne sürerken, “Ankara’nın provokatif hamleleri duruma doğrudan müdahale edemeyen Tel Aviv’in liderliğinde gerçekleşti” yorumunu yaptı.

Bu durumun çok açık ve net bir şekilde aşikar olduğunu öne süren İranlı isim, “Kafkaslarda daha çok gerilim olması İsrail’in silahlarını Azerbaycan’a daha kolay satmasını sağlayacaktır. İsrail ve Türkiye gizlice Ermenistan’la ilişkileri normalleştirmeye çalışarak ikiyüzlülük yapıyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …