Erdoğan: “Uluslararası kuruluşlar Gazze’de sınıfta kaldı”

 Erdoğan İstanbul’da iftar programında yaptığı konuşmada, “Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze’de bir kez daha sınıfta kaldı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

“Siz kadim gönül dostlarımın yanı sıra Milli İrade Platformu ve ailesiyle tekrar bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Davetimize icabet ederek soframızı teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kalplerimizi bu bereketli İftar sofrasında buluşturan herkese şükranlarımı sunuyorum.

“GAZZE’DE SON ASRIN EN BÜYÜK SOYKIRIMLARINDAN BİRİ YAŞANIYOR”

40 bine yakın kardeşimizin şehit edildiği 73 bin kardeşimizin yaralandığı 7 binden fazla masumun halen yıkıntıların altında olduğu Gazze’de son asrın en vahşi soykırımlarından biri yaşanıyor. Sahne önünde İsrail’i eleştiren ama İsrail’e katliamlarını yapabilmesi için silah ve mühimmat desteği veren batılı ülkelerin münafıklığı Gazze’yi dünyanın en büyük çocuk ve kadın kabristanına çevirdi.

“ULUSLARARASI KURUM VE KURULUŞLAR GAZZ’DE BİR KEZ DAHA SINIFTA KALDI”

Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze’de bir kez daha sınıfta kaldı. Bu süreçte kabul edelim ki İslam dünyası da çok iyi bir sınav veremedi. Çok gayret gösterildi, çok çaba harcandı uluslararası kurumlar nezdinde pek çok girişimde bulunuldu. Ama bütün bu diplomatik çabalar İsrail’in şımarıklığı hukuk tanımazlığı ve küstahlığı karşısında beklenen tesiri oluşturamadı. Müslümanlar olarak bunun muhasebesini muhakkak yapmamız gerekiyor. Bu öz eleştiriyi ne kadar erken, ne kadar açık yüreklilikle yaparsak Filistin halkıyla birlikte tüm Ümmeti Muhammed için o kadar hayırlı olacağına inanıyor. Türkiye olarak acı da olsa doğruları söylemekten hakkı ve hakikate haykırmaktan çekinmeyeceğiz.

İsrail’in sadece İsrail olmadığını, gerisindeki onlarca destekçisiyle bambaşka bir denklemi ifade ettiğini görmeyenin aklına da vicdanına da şaşarız.

Dünyada hiçbir siyasetçinin yapmaya cesaret edemediği dik duruşu 15 sene önce “one minute” diyerek ortaya koyduk.

Gazze’ye 40 bin tonu aşan insani yardımımızı artırarark sürdüreceğiz.

İlginizi Çekebilir

‘Mavi Marmara 2’ filosunun Gazze’ye çıkışı ertelendi

Filistinlilere yardım götürmek üzere Cuma günü Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkacak olan gemi filosu, idari …

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir