Erdoğan: Filistin konusunda bize ders veremezler!

Erdoğan, Gazze konusunda hükümetin tepkisinin kınamanın ötesine geçmediği eleştirilerine Mardin mitinginde cevap verdi: “Her kim bu milletin Gazze davasındaki desteğini sorguluyorsa kendi milletine hakaret ediyor demektir. Bu asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndan oy koparmak için dillendirilmesi utanç vericidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi Mardin mitinginde açıklamalarda bulundu. Gazze konusunda somut hiçbir adım atılmaması konusunda gelen eleştirilere cevap verdi. 

Erdoğan, seçim konuşmasında, Mardin’den yeterli oy gelmediğini, gelecek seçimde daha çok oy beklentisi olduğunu ifade etti. 

“Rabbim aramızdaki muhabbeti daim eylesin diyorum. Mardin’e derdimizi tam anlatamadığımızın farkındayız, 14 -28 Mayıs’ta Mardin’de arzu ettiğimiz rakamlara tam ulaşamadık. İnşallah önümüzdeki seçimlerde bunu hak ettiği seviyeye getireceğiz.

Mardin’in tercihi, istismar siyasetinden değil hizmet siyasetinden olacağına inanıyorum. 31 Mart’ın önceki seçimlerden çok farklı olacağını biliyorum.”

“FİLİSTİN KONUSUNDA BİZE DERS VEREMEZLER”

“Gazze başta olmak üzere etrafımızdaki çatışmalar nedeniyle bu Ramazan’a da buruk girdik. Dört bir yanda acı, istikrarsızlık hakim. Komşumuz Suriye barışa hasret kaldı. Rusya-Ukrayna arasındaki savaş üçüncü yılına girdi. Bunlara terör devleti İsrail’in Gazze’ye vahşi saldırıları eklendi. İsrail’e en sert tepkiyi gösteren ülkelerden biriyiz. 40 tondan fazla insani yardımı sevk ettik. Yardımlar konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz.”

Erdoğan, Gazze davasını gençlik yıllarından beri yürüttüğünü ve söz konusu iddiaların Cumhur ittifakından oy kopartmak için olduğunu söyledi.  

“İçimizdeki bazı cahiller bilmese de Erdoğan’ın dik ve dirayetli duruşunu mazlum Gazze halkı çok iyi biliyor. Biz Gazze’nin mücadelesini 7 Ekim’de keşfetmedik. Gençlik yıllarımızdan beri bu mücadelenin içindeyiz. Ağır bedelleri ödediğimiz bu konuda mesnetsiz ifadelere rastlıyoruz. Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki desteğini sorguluyorsa kendi milletine hakaret ediyor demektir. Bu asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndan oy koparmak için dillendirilmesi utanç vericidir. Filistin konusunda bize ders vermezler. Hem Gazze’ye yardım etmediler diyeceksiniz hem de Filistinli direnişçilere terörist iftirası atanlara seçim kazandıracaksınız. Böyle bir vebalin altına hiçbir kardeşimin gireceğini düşünmüyorum. Vatandaşımın vicdanen en doğru kararı vereceğine inanıyorum.”

İlginizi Çekebilir

Gazze açlıktan ölürken, Kahve Dünyası’ndan Yahudilere özel ‘Hamursuz Pasta’ jesti!

Kahve Dünyası’ndan işgalci İsrail’e destek jesti. Geçtiğimiz haftalarda Yahudilerin kutladığı ‘Hamursuz Bayramı’na’ özel hamursuz pasta …

Thumbs B C Dd89bcd6e68723784170eaf5a4d0949a

IŞİD’e 9 ilde eş zamanlı ‘BOZDOĞAN-35’ operasyonu! 30 gözaltı

İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, IŞİD’e yönelik 9 ilde “BOZDOĞAN-35” operasyonu düzenlendiğini duyurdu.   Yerlikaya IŞİD’e yönelik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir