Dünya ülkelerinden vatandaşlarına İsrail-İran uyarısı

İşgalci İsrail’in abluka altına aldığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devm ederken İran’la gerilimi nde bir hayli arttı. Fransa, Almanya, Hollanda, Hindistan gibi ülkeler vatandaşlarına ‘seyehatlerinizi erteleyin’ uyarısında bulundu.

Orta Doğu’da gerilim günden güne artıyor. İran’ın, 1 Nisan’da Suriye’deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail’e karşı tepki vermesi bekleniyor. 

DÜNYA ÜLKELERİNDEN VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

Gerilimin artmasıyla birlikte dünya ülkeleri, vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

ALMANYA: BÜYÜK ENDİŞE DUYUYORUZ

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, İran ile İsrail arasında tırmanan gerilimden “büyük endişe” duyduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Fischer, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, “Orta Doğu’daki durum şu anda son derece gergin ve biz bunu büyük bir endişeyle izliyoruz.” dedi.

Kriz masasının Dışişleri Bakanlığında İran ve İsrail arasındaki gerilim nedeniyle bir araya geldiğine işaret eden Fischer, tüm senaryolara karşı hazırlık yaptıklarını vurguladı.

Fischer, bölgede gerginliğinin azaltılması gerektiğine dikkati çekerek, “Başka bir ciddi askeri çatışmanın meydana gelmesini önlemek amacıyla gerilimin azaltılmasına katkıda bulunmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

İNGİLTERE’DEN VATANDAŞLARINA UYARI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına, işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze ile İsrail’in bazı bölgelerine “muhtemel İran saldırısı” nedeniyle seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan son seyahat uyarısında, İsrail’in kuzeyinde Lübnan ve Suriye sınırına, Gazze şeridi çevresindeki bölgelerine ve Filistin’e ait işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze’ye seyahat etmeme önerisi yer aldı.

HİNDİSTAN DA UYARIDA BULUNDU

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, bir sonraki duyuruya kadar vatandaşlarına İran ve İsrail’e seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakanlıktan seyahat uyarısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Bölgedeki duruma dikkatin çekildiği açıklamada, Hint vatandaşlarına bir sonraki duyuruya kadar İran ve İsrail’i ziyaret etmemeleri önerisi yapıldı.

FRANSA’DAN KRİTİK ÜLKELERE ‘GİTMEYİN’ ÇAĞRISI

Fransa, vatandaşlarına İran, Lübnan, Filistin ve İsrail’e seyahat etmekten kaçınmaları çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bölgede tırmanan gerilim üzerine Fransız vatandaşlarının İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına gitmekten kesinlikle kaçınmaları çağrısı yapıldı.

“SEYAHATLERİ ERTELEYİN”

Hollanda hükümeti, İsrail ile İran arasında tırmanan gerilim nedeniyle vatandaşlarına, “İsrail’e acil olan seyahatleri erteleyin” tavsiyesinde bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, seyahat tavsiyesi kırmızı olan İsrail-Gazze sınırı ve İsrail’in Mısır, Lübnan ve Suriye sınırları dışındaki İsrail bölgelerine seyahat tavsiyesinin turuncu olduğu belirtildi.


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın