IMG_20231220_124601_611

Cibaliya’da yeni katliam!

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırıları 2 ayı aşkın süredir devam ediyor. Filistin resmi haber ajansı WAFA, işgalci İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadın onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını bildirdi.

İşgalci İsrail, 75 gündür Gazze Şeridi’ndeki katliamlarını sürdürüyor.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadın onlarca kişi öldü ve yaralandı.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

09:51 Filistin resmi haber ajansı WAFA, İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadın onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını bildirdi.

09:23 İsrail, 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde bir askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

06:37 İsrail’de muhalefetteki Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi Milletvekili Meirav Cohen, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun görevden alınması çağrısında bulunarak, onu devletin boynunda bir “değirmen taşı” olarak nitelendirdi.

05:53 İsrail Başbakanı Siyonist Binyamin Netanyahu’nun, Gazze Şeridi’ndeki savaşla meşguliyet bahanesiyle yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili yargılanmasını ertelemeye çalıştığı ileri sürüldü.

04:32 Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, ülkesinin Filistin yönetimine verdiği desteği vurgulayarak, uluslararası toplumun İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durduramamasının artık kabul edilemez olduğunu söyledi.

04:04 Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben Gvir’e “Beni tehdit etmeyin” diye bağırdığı bildirildi.

02:24 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile iki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerini geliştirme konusunu ve İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını ele aldı.

01:42 İsrailli bazı yaralı askerlerin, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Tel Aviv yakınındaki Sheba Sağlık Merkezi’ne yaptığı ziyaret sırasında görüşmeye katılmayı reddettiği bildirildi.

01:23 ABD’de Kongre’nin yer aldığı Capitol Hill binasına giren bir grup, Gazze’de kalıcı ateşkes talebinde bulundu.

00:10 İsrailli Belediye Başkan Yardımcısı Fleur Hassan-Nahoum, kiliseye sığınan Hristiyan kadın ve kızının öldürülmesinden sonra Gazze’de hiç Hristiyan olmadığı ve Kilise bulunmadığını iddia etti.

00:10 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Gazze’de insani yardımların engelsiz erişimi için çatışmalara ara verilmesi talep edilen karar tasarısının oylanması, anlaşma sağlanamadığı için ikinci kez ertelendi.

İlginizi Çekebilir

Netenyahu, UCM’nin tutuklama kararı için ne dedi?

Savaş suçlusu Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve …

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir