20:04 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Başkan Erdoğan’dan CHP’li Özel’e Manevi tazminat davası!

, 'ı ziyareti öncesi, “Yeni bir dönemin başlaması için gayret içinde olacağız” dedi. Erdoğan, kendisine tehditler savuran 'li 'e de dava açacağını söyledi.

, Suudi Arabistan Kralı Selman bin ülaziz El Suud'un davetlisi olarak Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek. Başkan Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Yeni bir dönemin başlaması için gayret içinde olacağız. Sağlık, savunma sanayi, tarım teknolojileri, finans gibi alanlarda işbirliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğunu görüyor ve inanıyorum.

Ziyaretim, tarihi, kültürel bağlara sahip iki kardeş ülke olarak, yeni bir işbirliği dönemini başlatma yönündeki ortak irademizin tezahürüdür. Ziyaretim vesilesiyle Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini tüm boyutlarıyla gözden geçireceğiz.

Bu yıl hac ve umrenin tekrar başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum. Türkiye bu yıl hac konusunda 37 bin 770 kişilik bir kontenjana sahip olacak. Umre için herhangi bir rakam söz konusu değil.

Kaşıkçı davasının devrinin normalleşmeye olumlu etkisi olmuştur.

MİT DEVREYE GİRDİ!

Türkiye olarak bölgemizde sulhün hakim kılınması, sorunların diyalog ve diplomasiyle çözülmesi, çatışmaların sonlandırılması için samimiyetle çaba harcıyoruz.

MİT'in devreye girmesiyle 'da takas gerçekleşti. Putin arayarak teşekkür etti ve “Sizlerin bu konularda attığınız adımlara inanıyoruz, güveniyoruz. Bundan sonra da sıkı temas halinde olalım.” dedi.

“MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM”

Bunlar hukuku da bilmiyor. Burada hüküm giydiği için AİHM ile bir işi yok.

Şu anda milletvekili olduğu için cezai bir durum olmayacak ama başındaki ağa babası Man Adası olaylarından nasıl bedel ödediyse, avukatlarımız manevi davalarını açacaklar. Manevi tazminat için avukatlarımız dava açıyor.

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

İletişim Başkanlığının açıklamasına göre, Başkan Erdoğan'ın bugün ve yarınki ziyareti kapsamında yapacağı görüşmelerde, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir temasında bulunulacak.