bakan kocadan malpraktis aciklamasi dunyada bunun ornegi yok 1662708675 8438
bakan kocadan malpraktis aciklamasi dunyada bunun ornegi yok 1662708675 8438

Bakan Koca’dan Malpraktis açıklaması: Dünyada bunun örneği yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ” Yaptığımız yasal düzenlemeyle, kasıt taşımayan hatalı tıbbi uygulamalar nedeniyle doğan tazminatı artık devletimiz üstlenecek. Bunun dünyada bir başka örneği yok.” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 106. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası öncesinde yaptığı konuşmada “Beyaz Reform”un detaylarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca şu ifadeleri kullandı;

Sağlık sisteminin taşıyıcısı olan, iyi yetişmiş hekimlerimiz bulunuyor. Ve şundan emin olun ki, vatandaşlarımızı layık oldukları sağlık hizmetine eriştirmeyi amaçlarken, sağlık çalışanlarını önceleyen, onları bedenen, ruhen sağlıklı ve huzurlu kılacak çalışma imkânları oluşturmayı hedefleyen ve bunun için gece gündüz gayret sarf eden bir yönetim irademiz var. Bu irade, son aylarda atmakta olduğumuz adımlarla daha yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Sağlık hizmeti görevinin huzur ve güven içinde yapılması adına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Buna engel olan sorunlara karşı etkili çözümler getiriyoruz.

“BUNUN DÜNYADA BİR BAŞKA ÖRNEĞI YOK”

Malpraktis düzenlemesi bunlardan birisi. Yaptığımız yasal düzenlemeyle, kasıt taşımayan hatalı tıbbi uygulamalar nedeniyle doğan tazminatı artık devletimiz üstlenecek. Malpraktis Yasası ile hem hastalarımızı hem de hekimlerimizi kamu güvencesi altına almış bulunuyoruz. Bunun dünyada bir başka örneği yok.

“SAĞLIK ÇALIŞANINA YÖNELİK KASTEN YARALAMA SUÇUNU KATALOG SUÇLAR ARASINA ALDIK”
Bir başka önemli düzenlemeyi sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda gerçekleştirdik. Sağlık çalışanına yönelik kasten yaralama suçunu katalog suçlar arasına aldık.
Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın tutuklu yargılanmasını sağlayan; aynı zamanda kamu hizmetini engelleme suçunu da, söz konusu suç, sağlık hizmeti olduğundan dolayı ağırlaştıran yasal düzenlemeleri hayata geçirdik.

İlginizi Çekebilir

Ünlü yazarın küçük kızına kemalist teyzeden sözlü taciz!

Ünlü yazar Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızı, sokakta ilahi söylediği için laik kemalist kadının tacizine …

AK Parti Genel merkezi önünde ‘kirli ticaret’ protestosu

Dün Türkiye genelinde soykırımcı İsrail’e karşı protesto eylemleri düzenleyen Direniş Çadırı adlı grup, Ankara’da AK …