bakan cavusoglundan isvece ayni tonda nato yaniti yukumluluklerinizi yerine getirin 1685644582 3381
bakan cavusoglundan isvece ayni tonda nato yaniti yukumluluklerinizi yerine getirin 1685644582 3381

Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç’e aynı tonda NATO yanıtı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye NATO üyeliği konusunda “Çok açık bir mesaj” gönderen İsveçli mevkidaşı Tobias Billström’a “İsveçli dostlarımıza çok açık bir mesaj” diyerek bir hatırlatmada bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’ün, Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları toplantısına yönelik ifadeleri hakkında açıklama yaptı.

ÇAVUŞOĞLU: İSVEÇLİ DOSTLARIMIZA ÇOK AÇIK BİR MESAJ!

Bakan Çavuşoğlu, paylaşımda, “İsveçli dostlarımıza çok açık bir mesaj! Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur.” sözlerine yer verdi.

İSVEÇLİ BAKAN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Billström, Twitter’da, toplantıya ilişkin paylaşımında, “Bugün Oslo’daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, üye devletlerin İsveç’in NATO üyeliğine güçlü desteğini gösterdi. Bu, Türkiye ve Macaristan’a, İsveç’in NATO’ya girişini onaylama sürecine başlama konusunda çok açık bir mesaj.” sözlerini kaydetmişti.

NATO DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Oslo’da gayriresmi toplantıda bir araya gelerek, 11-12 Temmuz’da yapılacak Vilnius Zirvesi’ne ilişkin hazırlıkları ele alıyor.

İlginizi Çekebilir

Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayatını kaybetti

Ankara’da motosikletle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed A. Fettah …

400 TL’lik nikah ücretini sığınmacılar için on bin liraya çıkarttı!

31 Mart seçimlerinde CHP’ye geçen Afyonkarahisar’da 400 TL olan nikah ücreti, sığınmacılar için 10 bin …