ateskesin feshedilmesi ile saldirilar hiz kazandi 01
ateskesin feshedilmesi ile saldirilar hiz kazandi 01

Ateşkesin feshedilmesi ile saldırılar hız kazandı

Tahrik-i Taliban Pakistan’ın (TTP), ateşkesin sona erdiğini ilan etmesinin ardından Pakistan güçlerine yönelik saldırıları büyük hız kazandı.

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Tahrik-i Taliban tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi. Gerçekleşen saldırıda üç polis memuru öldü.

Yaşanan saldırı Naushera’da meydana geldi. Tahrik-i Taliban polis otosunu otomatik silahlar ile hedef aldıktan sonra olay yerinden uzaklaştı. Saldırıda ölen polislerin fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Ülkenin İçişleri Bakanlığı, özel servisleri failleri bir an önce bulup cezalandırmaya çağırdı.

Ateşkesin son bulması ile geçtiğimiz günlerde yine Tahrik-i Taliban, Belucistan vilayetinin merkezi Kuetta’da düzenlediği bombalı araç saldırısında 30’dan fazla Pakistan polisini öldürdü ve yaraladı.

TTP sözcüsü Muhammed el-Horasani yaptığı açıklamada saldırının geçtiğimiz Ağustos ayında Pakistan İstihbaratı (ISS) tarafından bombalı suikast ile öldürülen TTP’nin üst düzey liderlerinden Ömer Halid el-Horasani’nin intikamı olduğunu ve misilleme saldırıların artarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …