Altında düşüş tüm hızıyla devam ediyor

Fed’in faiz kararı ve ‘Şahin’ açıklamalarıyla güçlenen dolar altın fiyatlarını vurdu. Ons tarafındaki sert düşüşle beraber gram altın 963 TL seviyesine kadar indi.

Fed’in faiz kararı, ‘şahin’ açıklamalarıyla güçlenen dolar ve artan borçlanma maliyetlerinin resesyon endişelerini artırması ile piyasalarda düşük risk iştahı teması sürerken güvenli liman altında düşüş sürüyor.

ONS SERT DÜŞTÜ
Doların güçlenmesiyle birlikte emtiada geniş çaplı başlayan satışlarla altının ONS’u Nisan 2020’den bu yana görülen en düşük seviyeler olan 1621 dolara kadar düştü.

DOLAR GÜÇLENDİKÇE ALTINDA YÜKSELİŞ ZOR
Analistler, Dolar Endeksi’nin son 20 yılın zirvesinde işlem görmeye devam etmesinin altın fiyatlarını baskıladığını dile getirirken, Fed tarafından da yeni faiz artışı mesajları gelmeye devam ediyor.

FED’DEN FAİZ MESAJLARI GELMEYE DEVAM EDİYOR
Chicago Fed Başkanı Evans, ABD’de faizlerin yıl sonunda yüzde 4,25-4,5 aralığında olacağını öngördü. Bu da faizde en az 100 baz puanlık artışa işaret ediyor. Diğer bir açıklama da Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester’dan geldi. Master, enflasyonun “kabul edilemeyecek kadar yüksek” olduğu ortamda Fed’in faiz oranlarını artırması ve bir süre için politikayı sınırlayıcı tutması gerektiğini söyledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM
İç piyasada ise, güçlenen dolarda altın fiyatlarını tutamadı. Ons tarafındaki düşüşle beraber Gram Altın 963 TL seviyesine kadar indi. Geçtiğimiz hafta başında 990 TL seviyelerinde el değiştiren altın 27 TL’ye yakın bir düşüş kaydetmiş oldu.

GRAM ALTIN: 963 TL
ÇEYREK ALTIN: 1625 TL

CUMHURİYET ALTINI: 6468 TL

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …