altin zirve yaparak rekor ustune rekor kirdi 01
altin zirve yaparak rekor ustune rekor kirdi 01

Altın zirve yaparak rekor üstüne rekor kırdı!

Altın, AB ve ABD teşvik haberleri ile rekor kırdı ve dokuz yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin mali kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varmaları ve ABD’nin ilave harcamalara gideceği beklentileri ile dokuz yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ağustos vadeli altın kontratları Comex piyasasında 18,20 dolar ya da yüzde 1 yükselişle 1,841 dolara kadar çıkarak Eylül 2011’den buyana en yüksek seviyeye ulaştı. Altındaki bu yükseliş, AB liderlerinin dört gün süren müzakereler sonrası 1,8 trilyon euro (2,1 trilyon dolar) büyüklüğünde bütçe ve 750 milyar euroluk kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varmasından sonra gerçekleşti.

Gram altın fiyatları ons altında yaşanan yükselişe bağlı olarak 405 TL seviyesine çıktı ve rekor üzere rekor kırdı. Ons altında yaşanan yükseliş ise devam ediyor. Dün 1,818 dolardan kapanan ons altın bugün 1,841 dolar seviyesine kadar yükseldi.

İç piyasada altını etkileyen en önemli unsurlardan olan dolar kuru uzun süredir 6,85 TL seviyesinde sabit durumda. Ancak ABD’de artan Coronavirus vakaları ikinci dalga endişelerini de beraberinde getiriyor. Bu gibi durumlarda yatırımcıların güvenli liman olarak sığındıkları altında ons fiyatı da yükselmeye devam ediyor.

Uzmanlar 395 TL seviyesinin destek seviyesi olduğunu belirterek altın fiyatlarında yükseliş eğiliminin devam edeceğini söylüyor.

Bu gelişmelerden dolayı gümüş fiyatları da yükseldi.

Yatırımcıların korona virüs aşısı hakkındaki iyimserliğinin, sanayide öngörülen keskin toparlanma beklentileri ile artmasıyla gümüş yıllar sonra ilk kez 21 doları aşarken, altın fiyatları 1,841 dolarla dokuz yılın zirvesinde.

Emtia piyasalarında son durum şöyle:

– Altın yüzde 1,29 artışla 1,841 dolardan,
– Gümüş yüzde 6,06 artışla 21,4 dolardan,
– Bakır yüzde 0,69 artışla 2,94 dolardan,
– Platin yüzde 4,62 artışla 897,5 dolardan ve
– Paladyum yüzde 4,28 artışla 2,199.7 dolardan işlem görüyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …