afganistan islam emirligi devlete ait gasp edilmis 600 bin donum arazisini geri aldi 01
afganistan islam emirligi devlete ait gasp edilmis 600 bin donum arazisini geri aldi 01

Afganistan İslam Emirliği, devlete ait gasp edilmiş 600 bin dönüm arazisini geri aldı

Afganistan İslam Emirliği Arazi Gaspını Önleme Komisyonu yetkilileri, yıllık hesap verebilirlik raporunda, geçen yıl Afganistan’da gasp edilmiş devlete ait yaklaşık 600 bin dönümlük arazinin geri alındığını bildirdi.

Arazi Gaspını Önleme Komisyonu Sekreteri İhsanullah Wasiq, şimdiye kadar 790 milyon dönümden fazla arazinin değerlendirildiğini söyledi.

Kabil Yeni Şehir projesindeki çalışmaların yakında başlayacağını da kaydeden Wasiq, devlet arazilerini gasp edenlerin geçmişte bu projenin ilerlemesini engellediğini söyledi.

Wasiq, “Kabil Yeni Şehir projesinin açılışına tanık olacaksınız, tüm engeller kaldırıldı, bir dizi şirket hazır ve tüm ekipmanlarını oraya aktardı, inşallah önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak.” dedi.

Komisyonun Kabil’de gasp edilmiş 41 bin dönümden fazla araziyi tespit ettiğini belirten Wasiq, arazinin geri alınması sürecinin yakında başlayacağını ifade etti.

Komisyon yetkilileri, bu yılın sonuna kadar üç milyon dönümlük araziyi geri almayı planladıklarını söylerken, devlet razisi üzerine inşa edilen tüm kasabaların gelecekte yeniden gözden geçirileceğini dile getirdi

Öncesi Müslümanların günü: Aşure
Sonraki Japonya’dan Rusya’ya yeni yaptırım