Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri füze ve insansız hava araçlarıyla vurduğunu açıkladı.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, televizyondan yaptığı açıklamada, Aden Körfezi’nde İsrail gemisi MSC Darwin’e füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlediklerini ve hedefe ulaştıklarını belirtti.

Seri, İsrail’in güneyinde yer alan kıyı şehri Eilat’taki hedeflere de füze saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

Husi sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Husilerin Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nda İsrail ve İsrail ile bağlantılı gemilere yönelik deniz operasyonlarını sürdürdüğünü belirtti. Seri, bu operasyonların Filistin halkına yönelik İsrail saldırılarına ve Gazze Şeridi’ndeki ablukaya karşı bir cevap olduğunu vurguladı.

Seri şu ifadeleri kullandı:

Düşman İsrail, işgal altındaki Filistin’deki hedeflerine yönelik saldırılarını sürdürmeye devam ediyor. Bu nedenle biz de Filistin halkına desteğimizi göstermek için İsrail gemilerine yönelik operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Bu operasyonlar, İsrail saldırganlığı sona erip Gazze’deki abluka kalkana kadar devam edecek.

KIZILDENİZ’DEKİ DURUM

Husiler, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına misilleme olarak, 31 Ekim 2023’ten itibaren Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait olduğu bilinen ticari gemileri ele geçiriyor. Bazı gemilere de insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenleniyor. Bu eylemler, Kızıldeniz’de deniz taşımacılığını büyük ölçüde etkiledi ve birçok gemicilik şirketi bölgedeki faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Husilerin bu girişimine karşı, ABD öncülüğünde bir grup ülke 18 Aralık 2023’te “Refah Muhafızı Operasyonu” adlı çok uluslu bir deniz gücü oluşturdu. Bu deniz gücü, küresel deniz ticareti güvenliğini korumak ve Husilerin saldırılarını engellemek için görev yapıyor.

Husiler ise ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki kontrollerinde bulunan bölgelere saldırılarına misilleme olarak, bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacağını duyurdu. Bu durum, bölgede gerilimi daha da arttırıyor.

İlginizi Çekebilir

Doha’da CIA ile kritik görüşme!

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William (Bill) Burns, Gazze’de ateşkes ve esir takası mutabakatı …

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir