abd den iran devrim muhafizlari ile is yapan kisi ve sirketlere yaptirim karari 01
abd den iran devrim muhafizlari ile is yapan kisi ve sirketlere yaptirim karari 01

ABD’den İran Devrim Muhafızları ile iş yapan kişi ve şirketlere yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı dün (Cuma) yaptığı açıklama ile petrol kaçakçılığı yaptığı düşünülen bir kişiye ve İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nü destekleyen şirketlere yaptırım uygulayacağını belirtti.

Bakanlık, bakanlığa bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi’nin Mahmud Raşid el- Habsi’yi ve şirketlerini yaptırım listesine alacağını açıkladı.

Alınan karar ABD’nin kara listesindeki kişilerin ve kuruluşların mal varlıklarının dondurulmasına neden oluyor ve ABD’lilerin bu kişi ve kuruluşlar ile iş yapmasını yasaklıyor. 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması çabalarının durması ve İran’ın Viyana’daki ABD’li yetkililer ile dolaylı görüşmelerde bulunmaması karşısında Washington’un sabrının tükendiğinin bir sonucu olarak bu adımın atıldığı iddia edildi.

ABD’li bir yetkili geçtiğimiz ay Washington’un yaptırımlarına rağmen İran’ın Çin’e petrol satmaya devam etmesi üzerine yeni bir yaptırım hamlesinin yolda olduğunu açıklamıştı. 

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün İran’ın petrol gelirlerini kötü amaçlar için kullandığını ve rolünü gizlemek için yabancı aracıları kullandığını açıkladı.

Blinken, “ABD, bu faaliyetleri destekleyen kişilerin çalışmalarını bozmaya ve ifşa etmeye devam edecektir” dedi.

ABD Hazine Bakanlığı, el- Habsi’ye bağlı kuruluşların Kudüs Gücü’ne milyonlarca dolar değerinde mal yolladığını belirtti. ABD, İran’a uygulanan ABD yaptırımlarını engellemek amacıyla gemilerdeki otomatik tanımlama sistemlerini bozmaktan, seyir belgelerinde sahtecilik yapmaktan ve rüşvet vermekten el- Habsi’yi suçluyor. Yaptırımlar el-Habsi’nin 4 şirketini etkileyecek.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …