abd-de-a-izilen-gamala-haa-antisemitizm-narala-01

ABD’de çizilen gamalı haç sonrası ‘antisemitizm’ naraları!

Philadelphia’daki Horwitz-Wasserman Holokost Anıtı Meydanı’nın duvarına gamalı haç çizildi, ‘antisemitizm’ sesleri yükseldi! 

Yapılan açıklamada, bu hafta sonu erken saatlerde kimliği belirsiz bir kişinin, duvara büyük bir gamalı haç çizerek anıt meydanını tahrip ettiği belirtildi.

Onbinlerce Gazzeli’nin İsrail tarafından hunharca katledilmesine, Gazze şehrinin yıkılıp yerle bir edilmesine sessiz kalan Yahudiler, bu soykırıma tepki olarak anıt meydanı duvarına çizilen bir grafikten antisemizm naraları atıldı. 

Anıt Meydanı, bu olayın “Philadelphia ve ülke genelinde Yahudi karşıtı nefretin çarpıcı ani artışı sırasında gerçekleşen iğrenç bir antisemitizm eylemi” olduğunu iddia etti.

Philadelphia Holokost Anma Vakfı Genel Müdürü Eszter Kutas, CBS’e yaptığı açıklamada “Bu olay halkımıza, toplumlarımızda antisemitizmin gerçek olduğunu hatırlatan bir uyarı. Toplumlarımızda bu tür olayların azalmasını sağlamak için halkın yardımına ihtiyacımız var” dedi

Olay, İftira ve İnkarla Mücadele Birliği’nin (ADL) 7 Ekim’de patlak veren İsr ail-Hamas savaşının ardından ABD genelinde antisemitik olayların geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 360 gibi şaşırtıcı bir oranda arttığını gösteren yeni verileri yayımlamasından günler sonra gerçekleşti.

İsrail’in Gazze katliami 100. gününü geçerken, Gazze’nin pek çok bölgesindeki yaşam yok oldu ve Sağlık Bakanlığı verilerine göre 24 binden fazla masum sivil, İsrail terör saldırılarında acımasızca öldürüldü, onbinlercesi ise sakat kaldı. 

Bu olay, batıda İsrail vahşetine karşı verilen ilk tepki değil; geçen ay da çok sayıda Yahudi’nin yaşadığı bir sitenin duvarına sprey boyayla iki gamalı haç çizilmişti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’ne göre, ABD genelinde Arap ve Müslüman düşmanı İslamofobik olaylarda da artışlar gözleniyor.

Bir Cevap Yazın