64357
64357

ABD: Taliban’a karşı Pakistan’a desteğe hazırız

ABD, Pakistan Talibanı'na karşı İslamabad yönetimine destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Pakistan Talibanı (TTP) ile İslamabad yönetimine bağlı güvenlik güçleri arasında çatışmalar şiddetlenirken, ABD'den yeni bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Pakistan yönetimine Taliban'a karşı destek olmaya hazır oldukları" ifade edildi.

"Taliban'a karşı desteğe hazırız"

, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapıldı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Bhutto-Zerdari'nin ABD ziyaretinden birkaç saat sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Price, ülkede devam eden çatışmalara değindi.

Bannu'da geçtiğimiz gün gerçekleştirilen hapishane baskınına ilişkin soruyu yanıtlayan Price şu ifadeleri kullandı:

"Elbette Pakistan'da devam eden durumun (hapishane baskını) farkındayız. Militanların Bannu'da bir terörle mücadele merkezinin kontrolünü ele geçirdiğine dair raporları yakından takip ediyoruz. Yaralananlara en içten iyi dileklerimizi iletiyoruz."

Bölgede saldırıların sona ermesi gerektiğinin altını çizen Price, Pakistan ile yakın ilişkilere sahip olduklarına değindi.

"Pakistan hükümeti, ortak meydan okumalar hususunda bizim bir ortağımız. Buna, Afganistan'daki ve Afgan-Pakistan sınırındaki terörist grupların meydan okumaları da dahil."

Price, açıklamasının devamında Pakistan Talibanı'na karşı İslamabad yönetimine desteğe hazır olduklarını dile getirdi. Bannu'da devam eden olay konusunda ve genel olarak da Pakistan'a destek olacaklarını kaydeden Price, ABD-Pakistan ortaklığının önemine vurgu yaptı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla da 17 Aralık günü Pakistan basınına verdiği , TTP'nin Pakistan'a yönelik tehdidinden endişe duyduklarını dile getirmişti.

ABD, 2007 yılındaki kuruluşundan bu yana TTP'ye karşı Pakistan yönetimine yoğun destek sağlıyor. Amerikan savaş uçakları geçmişte bölgede şiddetli bombardımanlar ve nokta suikastlar tertip etmişti. TTP'nin geçmiş dönemdeki liderlerinin tamamı (Beytullah Mesud, Hekimullah Mesud ve Molla Fazlullah) ABD tarafından insansız hava aracı saldırılarıyla öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …