ABD saldırısında öldürülenlerin arasında dikkat çeken isim!

ABD’nin B-18 bombardıman uçağıyla Orta Doğu’da yaptığı saldırıda İran milislerinin hedef alındığı iddia edildi. Hayatını kaybeden 40 kişi arasında Kasım Süleymani’nin yakınlarından Ali Hüseyini’nin de olduğu belirtildi. Hüseyini ve Kasımi’nin fotoğrafları peş peşe paylaşıldı.

ABD, İsrail’in Gazze’deki soykırımına tam destek verdi, İran yönetimi çeşitli tehditlerde bulundu.

ABD’nin katliama desteğinin artmasıyla İran yanlısı milisler ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerini hedef aldı. Joe Biden yönetimin de misilleme yapmasıyla Orta Doğu bir kez daha karıştı.

ABD ASKERLERİ ÖLDÜ

ABD Başkanı Joe Biden, silahlı insansız hava aracı tarafından vurulan Ürdün, Suriye ve Irak’ın kesiştiği noktadaki Tower 22 adlı üssünde 3 Amerikan askeri öldüğünü açıkladı.

 

ABD MİSLİYLE CEVAP VERDİ

Amerikan misillemesinde 10 bin kilometre uçan B-18 stratejik bombardıman uçakları Orta Doğu’yu bir kez daha kana buladı.

Irak ve Suriye’deki İran yanlısı milislerin bulunduğu yedi ayrı noktada 40 kişi hayatını kaybetti.

ÖLENLER ARASINDA ALİ HÜSEYİNİ DE VAR

ABD’nin İran’a yönelik misilleme saldırısında ölenlerden biri dikkat çekici.

Deyrizor’a gerçekleşen saldırılarda Fatimiyyun Tugayı’nın saha komutanlarından Ali Hüseyini’nin de öldürüldüğü ifade edildi.

ALİ HÜSEYİNİ KİM?

Kasım Süleymani, 2020’nin ilk günlerinde ABD tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’ta füzelerle vurulmuştu.

Ali Hüseyini, Kudüs Gücü’nün ürkütücü komutanı Kasım Süleymani ile hayli yakın bir isim.

Fatimiyyun Tugayı’nın komutanı Hüseyini, halihazırda İran Devrim Muhafızları ordusunun Suriye’deki liderlerinden de biriydi.

Kasım Süleymani’nin Fatimuyyun Tugayı’nı ziyaret ettiği fotoğraflar, Ali Hüseyini’nin öldürülmesiyle sosyal medyada dolaşıma girdi

FATİMİYYUN TUGAYI KİMLERDEN OLUŞUYOR?

İran tarafından Afgan göçmenlerden kurulan Fatimiyyun Tugayı’ndaki milisler Şii mezhebinden ve sayılarının 20 bini bulduğu tahmin ediliyor.

Öncesi Polis karakoluna bombalı saldırı: 10 ölü
Sonraki AB politikaları kızdırdı, İtalyan çiftçiler de sokakta!

Bir Cevap Yazın