abd rus savas gemilerinin kibris limanina demir atmasindan memnun degiliz 02
abd rus savas gemilerinin kibris limanina demir atmasindan memnun degiliz 02

ABD: Rus savaş gemilerinin Kıbrıs limanına demir atmasından memnun değiliz

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Clarke Cooper, Washington’un Kıbrıs’ın Rus savaş gemilerini limanlarına kabul etmeye devam etmesinden memnun olmadığını söyledi.

Kısa süre önce Yunanistan ve Kıbrıs’ı ziyaret eden Cooper, ziyarette Yunan ve Kıbrıslı yetkililerle yaptıkları istişarelere ilişkin soruları yanıtladı.

Kıbrıs’ın Rus donanma gemilerini limanlarına kabul etmeme konusunda gerekli adımları henüz atmadığını özellikle belirttiğini anlatan Cooper, “Bu ve diğer adımların atılması kesinlikle gerekli. Bunlar Doğu Akdeniz stratejisinin yanı sıra 2019 tarihli Enerji Ortaklığı Anlaşması’nın da bir parçası. Kıbrıs’tan bu doğrultuda hareket etmesini istiyoruz” dedi.

Cooper, Kıbrıs’ın Rus savaş gemilerine limanlarını kapatmasının ABD’yle savunma alanındaki işbirliğini genişletmesine imkan tanıyacağının altını çizdi.

İlginizi Çekebilir

Bir ülke daha Filistin’i tanıma kararını duyurdu

Bahamalar, Filistin’i resmen devlet olarak tanımaya karar verdiğini açıkladı. Bahamalar, Filistin’i resmen devlet olarak tanımaya …

Pentagon duyurdu! Liman inşaatı bitti

Pentagon, insani yardımları denizden ulaştırmak amacıyla Gazze sahiline deniz üstüne kurulacağını açıkladığı geçici liman inşaatının …