abdyle rusya arasinda gizli gorusme abdden ukraynaya uyari 1667802757 0236
abdyle rusya arasinda gizli gorusme abdden ukraynaya uyari 1667802757 0236

ABD ile Rusya arasında gizli görüşme!

Joe Biden’ın danışmanı Jake Sullivan, Putin’in üst düzey danışmanlarıyla gizli görüşmeler yaptı. Amerikalılar Ukrayna’dan, kamuoyuna verdikleri sert mesajlardan vazgeçmelerini ve Putin ile müzakereye açık bir görüntü vermelerini istedi.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, nükleer savaş tehdidinin arttığı son aylarda, Ukrayna Savaşı’yla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Gazeteye bilgi veren ABD’li kaynaklar, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın, geçtiğimiz haftalarda Putin’in üst düzey danışmanlarıyla (Yuri Ushakov ve Nikolai Potrushev) gizlice görüşmeler yaptığını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan

GİZLİ GÖRÜŞMENİN AMACI

Görüşmenin amacı, “Ukrayna’da olası nükleer silah kullanımına karşı uyarıda bulunmak” ve “devam eden çatışmaların tırmanma riskini azaltmak” olarak açıklandı.

ABD’DEN UKRAYNA’YA UYARI

Öte yandan, Washington Post gazetesinin haberine göre de Amerikalı yetkililer; Ukrayna’dan kamuoyuna verdikleri sert mesajlardan vazgeçmelerini ve Putin ile müzakereye açık bir görüntü vermelerini istedi.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …