abd afganistan daki operasyonlar icin rus uslerini kullanmak istiyor 01
abd afganistan daki operasyonlar icin rus uslerini kullanmak istiyor 01

ABD, Afganistan’daki operasyonlar için Rus üslerini kullanmak istiyor

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in, basına kapalı bir brifingde senatörlere, Afganistan’da operasyonları yürütebilmek adına Orta Asya’daki Rus üslerinin kullanılabilmesi için görüşmeler yürüttüklerini söyledikleri bildirildi.
 
Politico, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley‘in, senatörlerle düzenledikleri basına kapalı bir brifingde Başkan Joe Biden yönetiminin, Afganistan’daki hedeflere karşı terörle mücadele misyonları yürütmeye yönelik Orta Asya’daki Rus üslerini kullanma konusunda görüşmelerde bulunduğunu söylediklerini öne sürdü.
Haberde, ABD’nin Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan ve diğer bölge ülkerinin hükümetleriyle görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

‘Ciddi olarak değerlendiriliyor’

Öte yandan haberde, Austin ve Milley’in senatörlere Orta Asya’daki Rus askeri üslerini kullanma opsiyonunu ciddi bir şekilde değerlendirildiğini ifade ettiği aktarıldı.
Daha önce ABD Temsilciler Meclisi ve Senato’dan Cumhuriyetçi vekiller, Washington’un Afganistan’daki terörle mücadele operasyonları için Orta Asya’daki Rus askeri üslerini kullanmaya ilgi duyduğu yönündeki haberlere Biden yönetmine bir mektup göndererek itiraz etmişti.
Politico’nun haberine, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ya da Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) henüz bir yanıt gelmedi.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …