fP1gt

Lübnan’dan işgalcilere sert yanıt; Givati Tugayı’nda ağır yaralılar!

İsrail’in İran savaşını başlatması sonrası Lübnan sınırında çatışmaların yeniden tırmanmasıyla birlikte işgal ordusu kayıplar vermeye devam ediyor. Son olarak Lübnan’dan fırlatılan roket ve tanksavar saldırıları sonucu Siyonist orduya bağlı birliklerden Givati Tugayında çok sayıda işgalci terörist yaralandı.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, Lübnan’ın güneyinden atılan roket ve tanksavar füzeleri sonucu 8 İsrail askeri yaralandı. Yaralı askerlerden 5’inin durumunun ağır olduğu, diğerlerinin ise hafif yaralar aldığı bildirildi. 

Bölgedeki çatışmaların, İsrail’in Lübnan’a yönelik yoğun saldırılarının ardından daha da şiddetlendiği belirtiliyor. İsrail ordusu son günlerde Beyrut’un güneyi ve Güney Lübnan’daki birçok bölgeye hedef gözetmeksizin geniş çaplı hava saldırıları düzenlerken, bu bombardımanlarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti ve binlerce kişi yerinden edildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre yalnızca son günlerdeki saldırılarda en az 72 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı ve on binlerce sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı. İsrail’in sivilleri de hedef alan gözü dönmüş saldırganlığı, altyapı ve yerleşim alanlarını hedef alması nedeniyle uluslararası çevrelerde de ciddi tepki topluyor. 

Bir Cevap Yazın