kanada da cig dustu 3 olu 01
kanada da cig dustu 3 olu 01

Kanada’da çığ düştü: 3 ölü

Kanada’nın batısında meydana gelen çığ felaketinde üç kayakçı öldü, dört kişi de yaralandı. Kanada polisinin verdiği bilgilere göre ülkede bu sezon çığ düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Polis, Calgary’nin yaklaşık 160 kilometre batısındaki ‘Panama Mountain Resort’ bölgesinde, çarşamba günü öğle saatlerinde meydana gelen çığ esnasında 10 kişilik bir kayakçı grubu bulunuyordu.

AFP’nin aktardığına göre yaralılar uçakla Invermere’deki bir hastaneye kaldırıldı. Kayakçıların bazılarının durumunun ciddi olduğu ancak iyileşecekleri bildirildi.

Polis, aileleri bilgilendirilinceye kadar elaketten etklenenlerin isimlerinin aklı tutulacağını duyurdu.

Bu kış, Kanada’nın en batısındaki ‘Britanya Kolumbiyası’ eyaleti, çığ ölümleri açısından en kötü kışlarından birini yaşıyor. Ölenler arasında görevde olmayan iki polis ve iki Amerikalı kardeş de bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

ABD’li senatörden öğrenci protestolarına tam destek

Bağımsız Senatör Bernie Sanders, ABD genelinde üniversitelerde yayılan Gazze’ye destek eylemlerini düzenleyen öğrencilere destek açıklaması …

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …