esed rejimi colden cekilmeye basladi 01
esed rejimi colden cekilmeye basladi 01

Esed rejimi çölden çekilmeye başladı!

Esed rejimi çölde kontrolü ele alamayınca çekilmeye karar verdi.

Deyrezzor ve Rakka sınırlarında bulunan Madan Atik beldesinin çölünde Rejim milislerine ait 3 askeri nokta RPG’ler ile hedef alındı.

Yaşanan saldırı sonrasında 10’dan fazla rejim milis ölürken, 15’den fazla milisin ise yaralandı. Yaralanan milislerin Rakka’nın doğusundaki Madan kentinde bulunan hastaneye nakledildiği öğrenildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rakka’nın doğu kırsalındaki Madan Atik çölünde gerçekleşen saldırıların ardından Rejim milisleri 7 askeri noktadan çekildi.

Rejim milisleri olası büyük bir saldırıdan kaçınmak için ve merkezlerinin etrafını güçlendirmek amacıyla Madan Atik beldesinin merkezine ve Rakka’nın doğusundaki Madan şehrine doğru 7 askeri noktadan çekildi.

Bu, Askeri noktaların neredeyse günlük hedef alınmasının ardından Rejim milisleri Suriye çölünden, şehir ve kasaba merkezlerine doğru ilk geri çekilmesi.

Çöl bölgesinde Esed rejimine yönelik gerçekleşen saldırıları sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar ile IŞİD üstlendi.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Alçak Siyonist plan; açlık çeken çocuklara bombalı konserveler!

Soykırımcı işgal ordusu, Gazze’ye katliamın her türlüsüyle saldırmaya devam ediyor. Katiller, açlığa mahkum edilen sivil …

Kudüs’te bıçaklı operasyon düzenleyen Türk imam şehit edildi

İsrail işgali altındaki Kudüs’te bıçaklı operasyon düzenleyn bir kişi, Siyonist İsrail polisini yaraladı. Türk olduğu …