04:39 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Yunanistan’da işler karışıyor

Polis tarafından vurulan 16 yaşındaki çocuk Yunanistan’da öfkeye yol açtı.

İddiaya göre bir genç yakıt aldıktan sonra parasını ödemeden bir benzin istasyonundan kaçarken polis tarafından başından vuruldu. Hastaneye kaldırılan genç yaşam mücdelesi verirken Yunan halkı durumu protesto etmek için sokaklara indi.
Polis ülkenin en büyük ikinci şehri Selanik’te 16 yaşındaki gence iki el ateş ederek başından yaraladı.
Protestocular Pazartesi günü sokaklara dökülerek polise molotofkokteyli attı. Polisle çıkan çatışma, Yunan şehirlerinde tekrar eden polis şiddeti sorununun altını çizdi.
Geçen yıl Nikos Sampanis adlı 18 yaşındaki bir genç, Atina yakınlarında bir araba kovalamacasında vurularak öldürüldü ve 6 Aralık 2008’de 15 yaşındaki bir erkek çocuk, başkentte polisin gece devriyesi sırasında vurularak öldürüldü. Alexis Grigoropoulos’un merkez ilçe Exarchia’daki ölümü her yıl Atina ve diğer kentlerde büyük protestolarla anılıyor. Sorun çıkmaması için Salı günü başkentte birkaç bin polis görevlendirildi.
En son silahlı saldırıda genç, aracına 20 € (17 £) benzin doldurdu ve sonra ayrıldı. Salı günü yayınlanan görüntüler, o sırada benzin istasyonunda dört polisin bulunduğunu ortaya çıkardı.16 yaşındaki genç polis tarafından motosikletle kovalandı. Polis, şüphelinin onlara çarpmak amacıyla aracını onlara doğru çevirdiğini söyledi.34 yaşındaki polis memurunun, “Bir kez havaya, bir kez de araca ateş ettim. Meslektaşlarımın hayatı tehlikedeydi” dediği aktarıldı. Daha sonra görevden uzaklaştırılan polis ateş etmekle suçlandı.

DİĞER GELİŞMELER