yunanistan rus petrolunu gizlice avrupaya tasidi 1663947638 1515
yunanistan rus petrolunu gizlice avrupaya tasidi 1663947638 1515

Yunanistan Fransa ile ortak tatbikata başladı

Türkiye’yi tahrik etmek için her fırsatta provokatör adımlar atan ve açıklamalar yapan Yunanistan, “Muhtemel bir savaşta destek sözü” veren Fransa ile Ege’de ortak tatbikata başladı. Tatbikata Yunanistan’ın bütün savaş gemileri katılacak.

Son günlerde tahriklerini iyice artıran Yunanistan, Fransa ile ortak tatbikata başladı. Ege Denizi’nde 1 Ekim’e kadar sürecek tatbikatta Yunanistan’ın, donanmaya ait bütün savaş gemileri ile katılması dikkat çekerken, Atina yönetiminin ABD ve Fransa ile imzalanan savunma anlaşmalarına sırtını dayayarak hareket ettiği belirtiliyor.

FRANSA’NIN DERDİ SİLAH

Fransa’nın Türkiye’nin Libya’da askeri, siyasi varlık oluşturmaya başlamasından itibaren Ankara’yı ciddi bir tehdit olarak algılamaya başlamasıyla Atina yönetiminin yanında yer aldığı belirtiliyor. Fransa’nın ayrıca Avustralya ile yaptığı denizaltı modernizasyonu projesinin ABD’nin çalımı ile suya düşmesinin ardından buradaki kaybını Yunanistan’a silah satarak telafi etmeye çalıştığı kaydediliyor.

ABD’nin ise Yunanistan’daki konuşlanmasını Rusya’ya karşı yaptığı ancak Yunanistan’ın bunu Türkiye’ye karşı kullandığına dikkat çekiliyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yönelik olarak “Karşılarında sadece Yunanistan değil, Avrupa’nın yanı sıra NATO müttefiklerimiz de var” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Yunanistan’a hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika’dan, Avrupa’dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız başka bir işe yaramaz” uyarısında bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …