yunanistan baspiskopos dan ayasofya cikisikaynak yunanistan baspiskopos dan ayasofya cikisi 01
yunanistan baspiskopos dan ayasofya cikisikaynak yunanistan baspiskopos dan ayasofya cikisi 01

Yunanistan Başpiskopos’dan Ayasofya çıkışı

Yunanistan Ortodoks Kilisesi Lideri, Atina ve Yunanistan Başpiskoposu Ieronymos, Türkiye’nin Ayasofya’yı camiye dönüştürmeye cesaret edemeyeceğini, blöf yaptığını açıkladı.

Ayasofya’yı cami statüsünden müze statüsüne taşıyan kararın iptali için yapılan başvuru, Danıştay’da görüşüldü. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Ayasofya’nın ibadete açılıp açılmayacağı tartışmaları ise devam ediyor. Atina ve Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos da Türkiye’nin böyle bir değişikliğe cesaret edemeyeceğini öne sürdü.

“Türk hükümeti oyun oynuyor”

Euronews Türkçe’nin aktardığına göre Ieronimos, Yunanistan Mesogeios televizyonunda Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi olasılığıyla ilgili soru karşısında, “Ellerine geçen her oyunu oynuyorlar. Bu da bir oyun. Bunu gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Ayasofya’nın ibadete açılması ihtimaliyle ilgili eleştiriler konusunda, “Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmek hakikatlere sırt dönmek demektir. Ayasofya’ya konusunda ülkemize yöneltilen ithamlar doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı amacı taşımaktadır. Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlginizi Çekebilir

Erdoğan-Heniyye görüşmesi bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor. Erdoğan bugün Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi …

MÜSİAD, İsrail’le ticaret iddialarını yalanladı: ‘Manipülasyon!’

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, kamuoyunda büyük yankı uyandıran “İsrail ile ticaret” iddiaları hakkında konuştu  MÜSİAD …