76LGh 1655634969 5158
76LGh 1655634969 5158

Yunan bakandan kriz çıkaracak açıklamalar!

Erdoğan’ın Yunanistan’a çektiği rest sonrası Başbakan Miçotakis geri adım atmıştı ancak Yunan tarafının kışkırtmaları son bulmuyor… Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’ye yönelik skandal ifadelere başvurdu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyon son günlerde yükseldi. Yunanistan’ın ülkesindeki ABD üslerini arttırma kararı ve Ege’deki adaları silahlandırması ile birlikte Ankara ile Atina arasındaki gerginlik tırmandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye’yi ABD’ye ve AB’ye şikayet etmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan “benim için artık öyle biri yok” diyerek tepki gösterdi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmeler ise tıkandı ve köprüler atıldı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis

KÜSTAH AÇIKLAMALARA YENİSİ EKLENDİ

Avrupa’nın şımarık çocuğu olarak tarih sahnesinde yer alan Yunanistan’a Türkiye kanıtlar ve belgeler ile cevap verirken göçmenlere karşı insanlık dışı yaptığı eylemler karşısında batı ülkeleri sessiz kaldı.

Yaşanan gerginlikler sonrası dünyada gözler Ege’ye çevrilirken Atina yönetimi ise küstah açıklamalarına yenisini ekledi.

YUNAN BAKANDAN TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALAN AÇIKLAMA

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunan medyasına verdiği demeçte Türkiye ile yaşadıkları krize değindi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Dendias, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesinin ancak Uluslararası Hukukun temel ilkelerine saygı temelinde sağlanabileceğini vurguladı, bu tür kilit temel ilkelerden biri “tüm devletlerin toprak egemenliğinin korunmasıdır” dedi. Sözlerine Türkiye’yi hedef alarak sürdüren Dendias, “Türk provokasyonlarında eşi görülmemiş bir tırmanışla ve aynı zamanda neo-Osmanlı revizyonizminin yansıtıldığı alanda zaman zaman bir tırmanışla karşı karşıyayız” dedi.

“SESSİZ AMA GÜÇLÜ CEVAP VERİYORUZ”

Yaşanan tırmanışa güçlü ve sessizce cevap verdiklerini söyleyen Dendias, ülkesinin Ankara ile iletişim kanallarını açık tutma niyetini dile getirirken samimi olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …