yemen-in-iran-destekli-grubundan-israil-e-saldiri-01

Yemen’in İran destekli grubundan İsrail’e saldırı

Yemen’deki Husi isyancılar, Gazze’de devam eden bombardımana misilleme olarak İsrail’e insansız hava araçları fırlattıklarını doğruladı

Husi grubundan üst düzey bir yetkili AFP’ye yaptığı açıklamada, ı.Yemen’deki İran destekli Husilerin Hamas’a karşı savaşına misilleme olarak Salı günü İsrail’e insansız hava araçları ateşlediğini söyledi.

Husi hükümetinin başbakanı Abdülaziz bin Habtor, İsrail’in güneyindeki Eilat’a doğru fırlatmayla ilgili soru sorulduğunda, “Bu insansız hava araçları Yemen eyaletine ait” dedi.

2014 yılında Yemen’in başkenti Sana’yı ele geçiren ve ülkenin geniş bir bölümünü kontrol eden Husilerin, İsrail’e karşı “direniş ekseninin parçası” olduğunu ve “söz ve dronlarla” savaştıklarını da sözlerine ekledi.

İsrail ordusu daha önce, Kızıldeniz’deki bir tatil kasabası olan Eilat bölgesinde uyarı sirenlerini çalıştıran bir “düşmanca uçak saldırısı” bildirmişti.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, televizyonda yayınlanan ayrı bir brifingde, “Bu bölgede herhangi bir tehdit ve tehlike yok” dedi.

İsrail, Cuma günü İsrail’in güneyine doğru ilerleyen “düşman hedefleri” yakalayan benzer bir insansız hava aracı saldırısından Husileri sorumlu tuttu.

Mısır ordusunun o dönemde yaptığı açıklamaya göre, komşu Mısır’da Eilat sınırının hemen karşısındaki Sina tatil beldesi Taba’da bir binaya enkaz isabet etmesi sonucu altı kişi hafif yaralanmıştı.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi “ABD İsrail’de gizlice üs kuruyor”
Sonraki Uydu görüntüleri ile İsrail saldırılarının boyutu