yahudi yerlesimciler isgal altindaki bati seriada hasta tasiyan ambulansa saldirdi 1677613722 997
yahudi yerlesimciler isgal altindaki bati seriada hasta tasiyan ambulansa saldirdi 1677613722 997

Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria’da hasta taşıyan ambulansa saldırdı

İşgal altındaki Batı Şeria’da, Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu, 3 Filistinli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Batı Şeria’nın Cenin kentinde Yahudi yerleşimciler, 12 yaşındaki hasta bir kızı taşıyan ambulansa saldırdı.

Yerleşimcilerin Cenin Devlet Hastanesinden Ramallah’taki H-Clinc Hastanesinin yoğun bakım bölümüne sevk edilen kız çocuğunu taşıyan ambulans saldırısında, camların kırılması sonucu kızına refakat eden anne hafif şekilde yaralandı. Olay nedeniyle yaklaşık 3 saat gecikmeli olarak Ramallah’a ulaşan ambulanstaki Filistinli kız, burada yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanı kınadı

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, ambulansa yapılan saldırıyı kınarken, tüm uluslararası kurumlardan, Filistinlilerin ve sağlık çalışanlarının korunması için acilen harekete geçmesini istedi.

İnsani görevlerini yerine getiren vatandaşlara, ambulanslara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulamalarının durdurulması için ciddi ve acil adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Sağlık Bakanı, İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin her gün bu tür saldırılar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Nablus’ta araca saldırı

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan haberde ise Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’daki Nablus’ta bir Filistinlinin aracına taş ve şişelerle düzenlediği saldırıda, 2 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yerleşimcilerin ayrıca bölgedeki zeytinliklere de saldırdığı aktarılan haberde, buradaki yaklaşık 50 zeytin ağacının zarar gördüğü kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

İsrail füzeleri İran’a doğru ateşlendi

ABD medyası, İsrail’in İran’a misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İran medyası ise, İsfahan kentinde havaalanı yakınında …

BM’den İran – İsrail çıkışı; “Kanlı misilleme döngüsü”

BM Genel Sekreteri Guterres, Orta Doğu’nun felaketin eşiğinde olduğuna dikkat çekerek “Artık bu kanlı misilleme …