yahudi yerlesimciler bati seriada filistinlilere ait binaya baskin duzenledi 1652452901 3811
yahudi yerlesimciler bati seriada filistinlilere ait binaya baskin duzenledi 1652452901 3811

Yahudi işgalcilerden Batı Şeria’da baskın

İşgal altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki El Halil kentinde onlarca Yahudi işgalci Filistinlilere ait binaya baskın düzenledi.

El Halil Savunucuları Topluluğu üyesi aktivist Arif Cabir, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Cabir, onlarca Yahudi işgalcinin, El Halil kentinin İsrail kontrolündeki kısmındaki Vad el-Hasîn bölgesinde bulunan üç katlı bir binaya baskın düzenlediğini söyledi.

BİNAYA BASKIN DÜZENLENDİ

Aktivist Cabir, “Yüzden fazla Yahudi işgalci, El Halil kentinin doğusundaki Kiryat Erba Yahudi yerleşim birimi yakınındaki üç katlı bir binayı İsrail askerlerinin huzurunda işgal etti” dedi.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995’te imzalanan “İkinci Oslo Anlaşması” çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18’i kapsayan “A bölgesi”nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin’e, yüzde 21’lik “B bölgesi”nin idari yönetimi Filistin’e, güvenliği ise İsrail’e devredilirken, yüzde 61’ini kapsayan “C bölgesi”nin idare ve güvenliği İsrail’e bırakılmıştı.

 

İlginizi Çekebilir

UNRWA, Cibaliye Mülteci Kampı’na yardım ulaştırdı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye …

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …