fanatik yahudi yerlesimcilerin dogu kudusteki provokatif yurusu basladi 1653841256 8829
fanatik yahudi yerlesimcilerin dogu kudusteki provokatif yurusu basladi 1653841256 8829

“Yahudi baskınları Müslüman ve Hristiyanlara savaş ilanıdır”

Filistin’den ‘uluslararası acil müdahale’ çağrısı: Yahudi baskınları Müslüman ve Hristiyanlara yönelik saldırılar savaş ilanıdır

Filistin Kudüs İşleri Bakanlığı, fanatik işgalci Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskılarının durdurulması için uluslararası acil müdahale talebinde bulundu. Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’te Müslüman ve Hristiyanlara yönelik saldırılarının “savaş ilanı” olarak değerlendirildiği açıklamada, “İsrailli radikal kişilerin Kudüs’te yerli ve yabancı Hristiyanların mülklerine yönelik saldırılarında da artış var.” ifadesi kullanıldı.

Kudüs İşleri Bakanlığı, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik tekrarlanan baskınlara ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarının önünü açmak için orada namaz kılan Müslümanların türlü saldırı ve gözaltılara maruz kaldığı ifade edilirken, halihazırda Aksa’nın zaman ve mekan olarak bölünmeye çalışıldığı uyarısında bulunuldu.

yahudi baskinlari musluman ve hristiyanlara savas ilanidir 01

‘Acil uluslararası müdahale’ talebi

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’te Müslüman ve Hristiyanlara yönelik saldırılarının “savaş ilanı” olarak değerlendirildiği açıklamada, “İsrailli radikal kişilerin Kudüs’te yerli ve yabancı Hristiyanların mülklerine yönelik saldırılarında da artış var.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Mescid-i Aksa’ya yönelik baskın ve kışkırtıcı saldırılara karşı acil uluslararası müdahale talebinde bulunuldu.

Hamas’tan “Mescid-i Aksa’nın statüsünün değiştirilemeyeceği” vurgusu

Hamas da Yahudi yerleşimcilerin devam eden baskınlarının Mescid-i Aksa’nın statüsünü değiştiremeyeceğini belirtti.

Hamas Sözcüsü Muhammed Hamade imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin himayesinde gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınları provokatif davranışlar olarak nitelendirildi ve Filistin halkının tüm gücüyle buna karşı çıkacağı vurgulandı.

 

İlginizi Çekebilir

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …

Siyonist şeytanın konvoyuna saldırı

Siyonist Binyamin Netanyahu’nun konvoyuna “fiziki saldırı” girişiminde bulunduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. …