Ekran görüntüsü 2025 08 14 230749

Ölüye bile merhamet yok: 44 gün sonra defnedilebildi

Gazze Şehri’nin El-Tuffah mahallesinde İsrail işgal güçlerinin düzenlediği saldırıda yıkılan evin enkazından, tam 44 gün sonra bir Filistinli kadın babasının iskelet kalıntılarına ulaşabildi.

Saldırının hedefi olan ev, hamile kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere 32 sivile ev sahipliği yapıyordu. Ancak sivil savunma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen, İsrail ordusu enkaza erişim iznini defalarca reddetti.

Uluslararası kuruluşlar aracılığıyla yapılan kurtarma koordinasyon girişimleri bile engellenirken, yıkıntılar altında kalanların çıkarılması haftalarca geciktirildi. Bu gecikme, enkaz altındaki canların kurtarılma ihtimalini yok ettiği gibi, İsrail’in sivillere yönelik sistematik engelleme politikasını da bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu tablo, işgalin yalnızca bombalarla değil, ölülerin defnedilme hakkını bile gasp eden vahşetiyle sürdüğünü kanıtlıyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın