windows icin google play oyunlari daha fazla ulkeye geliyor 1678874940 1105
windows icin google play oyunlari daha fazla ulkeye geliyor 1678874940 1105

Windows’a Google Play oyunları geliyor

İki yıl önce Google, oyun mağazasındaki oyunların Windows üzerinde oynanmasına olanak vermişti. Güncellenen habere göre, Google’ın bu projeyi daha fazla ülkeye sunmak istediği belirtiliyor.

Google 2021 yılında, Google Play oyunlarını kendi geliştirdiği bir yöntem ile Windows bilgisayarlarına getireceğini açıklamıştı. Söylentilere göre Google’ın bu projesi Windows 10 ve Windows 11 üzerinde birçok ülkede çalışabilecek.

Google Play Oyunlar | Windows

PROJEYE YENİ ÜLKELER EKLENECEK

Google Play oyunlarının Windows bilgisayarlarında oynanmasını yaygınlaştırmak için çalışmalar gerçekleştiren Google, 2022 yılının başlarında ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Malezya ve Singapur gibi ülkeler için Google Play Games beta programı başlatmıştı. Yeni gelen bilgilere göre Google, bu ülkelerin sayılarını artırmak istiyor.

Google Play Games on Pc olarak karşımıza çıkan proje, Japonya ve bazı Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere daha fazla ülke seçeneğiyle geliyor. Google ile Intel arasındaki ortaklığın, Google Play’deki oyunların Windows üzerinde çalışmasını kolaylaştırdığı ifade ediliyor. Google’ın bu projesi şu an için ülkemizde sunulmuyor ancak ilerleyen zamanlarda listeye daha fazla ülkenin ekleneceği düşünülüyor.

Google Play Games Mevcut Oyuncu Profili

YENİ OYUNCU KİMLİK KARTLARI GELİYOR

Google Play oyunlarını oynamak isteyen kullanıcılar genellikle emülatör kullanarak oynayabiliyordu. Google bu noktada kendi sistemini kurarak, kullanıcıları diğer emülatörlerin performans düşüşünden kurtarmak istiyor. Konuyla açıklama yapan Google ayrıca şunları söyledi;

“Oyuncuların Google Play Oyunlar’da yüksek kaliteli bir deneyim yaşamasını sağlamak için, hızlı bir onay süreci sağlamak amacıyla bir derleme göndermeden önce gerekli tüm adımları tamamladığınızı doğrulamak için yeni sürüm kontrol listemizi kullanın. Bu kontrol listesi, yüksek çözünürlüklü dokuların ve varlıkların kullanılması, Windows en boy oranlarının desteklenmesi ve fare ve klavye girişinin uygulanması gibi temel gereksinimleri kapsar.”

Google’ın yaptığı açıklamalara göre, şirket sadece Google Play oyunlarının Windows üzerinde oynanmasını sağlamayacak, bunun yanı sıra iki milyar oyuncu profilinin daha fazla platformda tutarlı olması için yeni nesil oyuncu kimliklerini de kullanıma sunacak.

İlginizi Çekebilir

İsrail askeri olan Fransızlar soruşturulmayacak!

Fransa, savaş suçları işleyen, bebek katili İsrail ordusuna katılan vatandaşlarını soruşturmayacak Fransa dışişleri bakanı Christopher …

Yapay zeka, binlerce hanelik elektrik harcıyor!

Bir rapora göre, OpenAI’nin popüler üretken yapay zekası ChatGPT’nin tek başına günde yaklaşık 200 milyon …