01:58 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Vahir Kirişçi: “OECD’nin gündemi bizdik”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Paris’teki Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün toplantısına ilişkin, “Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşundan kaynaklı, dünyanın konuştuğu bir ülke vardı” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ‘Geçtiğimiz gün Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Paris’teki toplantısında, ‘Tahıl Koridoru’nun, Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle yeniden açılıp, sevkiyatın devam etmesi konuşuldu. OECD’nin gündemi bizdik. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşundan kaynaklı, dünyanın konuştuğu bir ülke vardı” dedi.

Kirişci, DSİ Sosyal Tesislerinde düzenlenen Sivil Toplum Örgütleri ile Değerlendirme Toplantısı’nda, dünyada artık sadece ülkelerin değil şehirlerin ve ilçelerin de birbirleriyle rekabet ettiğini söyledi.

Cumhuriyetin 100. yılının 2023’te kutlanacağını anımsatan Kirişci, “Bu ülke çok badireler atlattı. Ben 78 kuşağıyım. Adana Büyükşehir Belediyesi önündeki Atatürk Caddesi’nin neresi olduğunu 1980 ihtilalinden sonra gördüm. Çünkü Çukurova Üniversitesi’nde okurken ya kaldığımız ev, ya bindiğimiz servis aracı taranırdı. Dolayısıyla bunları yaşamış bir kuşağız. Maalesef bizim enerjimizi başka alanlarda berhava ettiler.” diye konuştu.

Kirişci, Türkiye’de “TEKNOFEST Kuşağı’nın” ortaya çıktığını belirterek, “İnovatif düşünen, kendi gençliğinin verdiği dinamizmle bu ülke, dünya için bir şeyler yapmaya çalışan bir nesil ortaya çıktı. Bir anda fark ettik ki demek ki elimizdeki bu tür manivelaları iyi kullanır, değerlendirirsek ülkenin önü açık. Çünkü bu ülkede üretmek isteyen insanlar var. Bu insanlara destek olmak isteyen, 20 yıldan beri iş başında olan bir iktidar, Türkiye’yi artık bir dünya markası yapma yolunda da belirli bir süreci bizlere yaşatmış bir Cumhurbaşkanımız var.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 2023’ün, 100 yılın sağ salim geride bırakıldığı bir kutlama yılı olacağını vurgulayan Bakan Kirişci, şöyle konuştu:

“Biz yeni yüzyıla ‘Türkiye Yüzyılı’ adını veriyoruz. Bu çerçevede de Türkiye’nin sadece 780 bin kilometrekarelik bir vatan toprağıyla sınırlanamayacağını, bunun üzerine mutlaka 462 bin kilometrekarelik Mavi Vatan’ın eklemlenmesi gerektiğini düşünen, biraz daha ileriye giderek ‘Acaba bizim dışımızdaki yaşanabilir veya üretim yapılabilir nereler var?’ diye düşünen, büyük düşünen, küresel bir oyuncu haline gelmiş bir Türkiye var. Bundan hepimizin iftihar etmesi lazım. Siyasi görüşlerimiz, etnik yapılarımız, mezhepsel farklılıklarımız olabilir. Bunlar, bu ülkenin zenginliği olmalıdır ama ortak durduğumuz nokta mutlak suretle ülkenin mutluluğu, refahı ve geleceği olmalıdır. İnşallah, 2023’te başlayacak yüzyılda bunları bütün dünyaya göstereceğiz.”

DİĞER GELİŞMELER