64432
64432

Ürdün’de halkın devlete olan güveni azalıyor

Ürdün halkının yönetime olan güvenin yıllardır kademeli bir şekilde azaldığı ve bunun da son dönemde ülkede baş gösteren protestolarla sonuçlandığı belirtiliyor.

Ürdün halkının yönetime olan güveninin bu yıl oldukça gerilediği ifade ediliyor.

Arap Barometresi'nin yaptığı bir ankete göre Ürdünlülerin üçte ikisine göre ekonomi ülkenin karşı karşıya kaldığı en ciddi problemlerden biri.

Ürdün halkının yönetime olan güven kaybının başlıca sebeplerinden birinin ekonomi olduğu belirtiliyor. Hayat pahalılığı ve çoğusu lise ile üniversite mezunu gençlerin iş bulamaması da büyük problemlerden biri olarak sıralanıyor.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin hayat pahalılığının artmasında etkili olduğu söylenirken 2019'dan bu yana işsizlik oranın yüzde 19'dan yüzde 23'e yükseldiği belirtiliyor.

Ürdün'de gençler özelinde işsizlik oranının ise mevcut süreçte yüzde 50'ye ulaştığı kaydediliyor.

Öte yandan Ürdün halkı yönetimdeki yolsuzluklardan da şikayetçi. Ankete göre, katılımcıların yüzde 88'i yolsuzluğun orta veya büyük derecede yaygın olduğunu savunuyor.

ABD'nin bölgedeki yakın müttefiklerinden biri olan Ürdün'ün Washington yönetiminin insani yardımlarına büyük ölçüde bağımlı olduğu biliniyor.

2011'de Arap Baharı'nın başladığı dönemden bu yana halkın Ürdün yönetimine olan güveninin gün geçtikçe daha da azaldığı aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …