PidTU 1677660849 1922
PidTU 1677660849 1922

Twitter’dan nefret söylemine ‘Sıfır Tolerans’ kararı

Twitter, yeni yayınlamış olduğu kararla kullanıcıların şiddet ve nefret söylemleri başta olmak üzere birçok olumsuz davranışlara maruz kalmasını engelleyecek. “Sıfır Tolerans” olarak vurgulanan politikanın yararlı olacağı düşünülüyor.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu Twitter, yayınladığı haberde “Sıfır Tolerans” politikasını uygulamaya başlayacaklarını belirtti. Belirtilen çalışmaya göre şiddet içerikli söylemler ele alınarak twitter kullanıcılarının psikolojik olarak zarar görmesi engellenecek.

ŞİDDETE SIFIR TOLERANS!

Twitter, nefret söylemini uygulamadan tamamen kaldırmak için detaylı bir yeniliğe gitme kararı aldı. “Sıfır Tolerans” olarak adlandırdıkları politika ile kullanıcılar twitter üzerinde şiddet ve nefret söylemlerine maruz kalmaktan kurtarılacak.

Twitter has a zero-tolerance approach towards Violent Speech, and in most cases, we will suspend any account violating this policy. For less severe violations, we may require you to delete the content before you can access your account again.

— Twitter Safety (@TwitterSafety) February 28, 2023

Yeni politikayla birlikte nefret söylemleri, karşı tarafın zarar görmesi için bulunulan dilekler ve şiddetin kışkırtılarak linç kültürünün oluşturulmaya başlanması yasak koyularak engellenecek. Twitter şirketi bu davranışlarda bulunan kullanıcıların hesaplarını gerçekleştirdikleri eylemlerin ciddiyetine göre sınırlandıracak ya da kalıcı olarak kapatacak.

MİZAH AMAÇLI İÇERİKLER YASAĞA DAHİL OLMUYOR

Twitter üzerinden arkadaşlarınızla sohbet sırasında kullandığınız mizah dili ile yaptığınız şakalar “şiddet” kategorisinde denetlenmeyecek. Yani twitter üzerinden paylaşılacak olan her gönderi şiddet veya nefret söylemi olarak kabul edilmeyecek. Ayrıca öfkelendiğiniz bir durum hakkında gönderi paylaşarak öfkenizi belli etmenize de karışılmayacak.

Söz konusu istisnalar twitter’ın sahip olduğu algoritmanın detaylı analiz etme özelliğini barındırdığını gösteriyor.

BU YASAKLARDAN KISACA NE ANLAMALIYIZ

Twitter’ın güncelleştirdiği topluluk kuralları ile birlikte artık rahat ve güvenli bir twitter deneyimi yaşayacaksınız. Twitter üzerinden birisini öldürme isteği, cinsel saldırı, işkence ve nefret söylemiyle oluşturulmuş tehditlerle artık karşılaşmayacağız.

Sosyal medya üzerinde karşılaştığımız her olay duygularımızı etkilemektedir. Özellikle de empati yeteneğimizi kullanarak sosyal medyada dolaştığımızda, karşılaştığımız olumsuz içerikler bizlerin günlerce huzursuz olmasını sağlıyor. Bu nedenle twitter şirketinin bu konuda bir düzenlemeye gitmesi, kullanıcıları hiç şüphesiz memnun edecek. Haberde geçen “Sıfır Tolerans” politikasının çok yakın bir zamanda uygulanması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

İsrail askeri olan Fransızlar soruşturulmayacak!

Fransa, savaş suçları işleyen, bebek katili İsrail ordusuna katılan vatandaşlarını soruşturmayacak Fransa dışişleri bakanı Christopher …

Yapay zeka, binlerce hanelik elektrik harcıyor!

Bir rapora göre, OpenAI’nin popüler üretken yapay zekası ChatGPT’nin tek başına günde yaklaşık 200 milyon …