17:21 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Twitter da e-ticaret çemberine dahil oluyor

Twitter, satıcıların ürünlerini Twitter üzerinden satabilmesi için Shopify ile yeni bir otaklığa imza attı. Ortaklık kapsamında satıcılar ürünlerini Twitter üzerinden doğrudan satabilecek.

Twitter, e-ticaretin alt dallarından olan sosyal ticarete her geçen gün yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak dünya e-ticaret devi Shopify ile yeni bir anlaşmaya imza atan Twitter, yakında satıcıların ürünlerini listeleyebildiği, kullanıcıların ise başka bir siteye yönlendirilmeden doğrudan Twitter üzerinden ödeme yapabileceği bir özelliği sunmaya hazırlanıyor.

Bu anlaşma bu ay duyurulan ‘Ürün İndirimleri’ özelliği ve Product Drops ile aynı zamana denk geldi. Twitter bu girişimlerle e-ticaret ile ilgili bir an önce faaliyete geçmeyi hedefliyor.

Shopify, Twitter gibi iş ortağı entegrasyonları aracılığıyla verilen siparişlerin 2022’nin ilk çeyreğinde dört katına çıktığını belirterek bu anlaşmadan oldukça memnun olduğunu belirtti.

Bu özellik ilk aşamada ABD ve Kanada’da hizmete sunulacak. Daha sonraysa tüm ülkelere kademeli bir şekilde açılması bekleniyor.

DİĞER GELİŞMELER